Skip to Content

Nyhetsbrev nr 1 Juli

Convention i Seattle 4-8/7 2011. Det var en sprakande fest med 18 000 lions från 170 länder. Seattle skötte arrangemanget på ett föredömligt sätt med c:a 2000 frivilliga utplacerade överallt i stan.
Vår skandinaviska grupp nådde en storartad framgång, då vi kom i trea vid paraden den 5/7 av 150 grupper! Jag fick den stora äran att bära den Färöiska fanan.
För oss blivande distriktsguvernörer var det största ögonblicket, när partnern ryckte ”taggen” under Finalsessionen den 8 juli i Key Arena; en hockeyarena med plats för 20 000 pers. och fem storbildskärmar. Vi var 751 distriktsguvernörer från hela världen.
Den nye Internat.presidenten (Ip) Wing Kun Tam installerades och höll sitt instal-lationstal på engelska.
Han är ju Hongkongkines och framstår som en mysig tomte till skillnad från den kraft-fulle IPIP Sid Scruggs III.
Ip Tams motto är” I Believe”.
Hans huvudprojekt är ”I Planted A Tree” och målsättningen 1 miljon träd.

Trädprojektet.
Det är ingen hemlighet att träd hjälper miljön, men du kommer att överraskas av alla de fördelar plantering av ett träd ger. Träd är som lungor för vår planet. De andas in koldi-oxid och andas ut syre. De minskar även jorderosionen. Att plantera ett träd är en av de bästa saker du kan göra för den globala miljön. Gäller främst utvecklingsländer där behovet är enormt. Vårt mål i distriktet är 1500 träd eller drygt ett träd/medlem. Återkommer i mitt nästa Nyhetsbrev kring detaljer.

Medlemmar.
Ber att få gratulera LC Virserum och LC Torsås till intagning av nya medlemmar i juni. Vi hälsar Yvonne Hansen, Virserum och Christian Gustavsson, Torsås välkomna i lions-gemenskapen.

Kalendariet.
Den 3 september Kick Off/DR 1 i Hultsfred. Vi startar kl.10.30.
Påminner härmed kommittéordf. att ha resp. handlingsplan klar till ovanst.
Kallelse kommer i mitten av augusti.
DM i Vetlanda den 24 september.

Som medlemmar i Lions är vi droppar av vatten som tillsamman bildar världens största ocean av service.

Dag som ovan.

Torgny Rönnestad
DG 2011-2012

DG: 
Torgny Rönnestad 2011 - 2012