Skip to Content

Nyhetsbrev nr 10 April

Denna månad kommer nyhetsbrevet lite senare, eftersom jag väntade in DM i Sölvesborg 16 april.
Jag får börja med att be om ursäkt att jag inte sett till att det var bättre skyltat ner till Valjeviken, men mötet kunde börja endast 10 minuter försenat.

Parentationen leddes av prästen Mikael Ivarsson från Sölvesborg församling, därefter fick kommundirektör Roger Zetterkvist berätta lite om Sölvesborgs kommun.
Mötesförhandlingarna stastade därefter, med avbrott för ett påverkans torg som inte var fullständigt förberett, men vi lärde oss saker som kommer att tas med till DM i Vetlanda 24 september. Förslagen från klubbarna till hur pengarna skall användas kommer att skickas ut till varje klubb i distiktet för behandling inför nästa DM.
Till DG valdes Torgny Rönnestad LC Hultsfred
1:e VDG Monica Jönsson LC Sölvesborg
2:eVDG Joakim Värn LC Eksjö
Ytterligare info kommer med prootkollet från DM.

Katastrofhjälp
Det har varit många naturkatastrofer tätt följda av varandra. Jordbävning, översvämning, krig, oroligheter. Lions i Sverige har genom LCIF skickat 100 000 USD till Japan för hjälp till återuppbyggnad.
Sveriges Lions har beslutat att hjälpa flyktingarna vid Libyens gräns genom att ge 250 000 SEK till UNHCR som arbetar i området för att hjälpa flyktingarna.
I Nigeria har fem miljoner barn vaccinerats mot mässling. Kampanjen mot mässling har drivits av ett samarbete mellan LCIF statliga och federala regeringen och Bill o Melinda Gates stiftelsen.

Det var allt för denna gång

Per Nilsson
DG 101SM