Skip to Content

Nyhetsbrev nr.9 Mars

Nu kommer våren enligt kalendern,men även här nere i söder ligger det fortfarande snö, man kan ändå känna att temperaturen stiger så sakta och värmen börjar komma.
Distriktet har beslutat om vissa betalningar samt att det finns några nationella beslut, allt är om möjligt, men det finns en post som är tvingande och det är STIM 360:-/klubb, om vi inte betalar det så kan det bli mycket dyrare för klubbarna, så betala är min uppmaning för dom klubbar som inte betalat än.

DM

Vårt distriktsmöte sker den 16 april på Valjeviken i Sölvesborg. Anmälan sker till respektive ZO och inbetalning till LC Sölvesborg BG 5787-9389. Nedan har ni adresser till ZO.
Inbjudan är på gång.

Zon 1 Anders Eriksson LC Karlskrona 0738-126539
andersg.eriksson@telia.com
Zon 2 Evald Karlsson LC Växjö Dacke 0705-532668
evald.carlsson@comhem.se
Zon 3 Gay-Olof Alfredsson LC 0485-75233
gayolof.alfredsson@telia.com
Zon 4 Sven Franzen LC Högsby 0491-20710
svenfranzen@telia.com
Zon 5 Joakim Värn 070-6906669
familjenvarn@telia.com
Zon 6 Sture Sellbrink LC Vimmerby 0492-24011
bsellbrink@hotmail.com

RM

Zon 3 i vårt distrikt står som värd för årets riksmöte den 2 juni till 4 juni. Det är dags att anmäla sig, och det gör vi via deras hemsida www.rm11.lions.se. Jag hoppas att många ser chansen att få komma till ett riksmöte och träffa personer som brinner för att hjälpa andra. Tänk på att ju större nätverk Ni har desto lättare är det att hjälpa andra.

Ungdomsläger

Vårt distrikt skall arrangera ett ungdomsläger 2013, och jag hoppas någon klubb kan ta på sig det. Lägret som vi hade 2010 var ett samarrangmang av klubbarna i zon 1, med LC Sölvesborg som huvudansvarig. Ungdomar från Europa, men även Hongkong och USA deltog, många nya kontakter skapades. Läger skapade även kontakter mellan klubbarna i zonen, vilket har utvecklats till nya zonaktiveter, hjälpsändning till Litauen och troligen en aktivitet i Vietnam, gomspalts operationer på barn under 2 år.

GR Sundsvall

Motion från Tingsryd ang medlemsregistret GR föreslår avslag. Motion angående Itgrupp föreslår GR att man tillstyrker.
Klubbarna i Sverige behöver betala in NSR pengarna eftersom Sverige har ett åtagande att fullfölja beslutade projekt inom NSR ramen.
GR kommer att föreslår att vi kommer att deltaga i Världens barn 2012-2013 samtidigt som vi har Röda fjädern, sedan får klubbarna ta beslut om dom vill deltaga.

Regional Lions Ledarskapskurs

Priset på kursen har ändrats till 1500:-, då ingår allt förutom resan till Uppsala. Ni som nya medlemmar i Lions, och funderar på om Ni skall ta uppdrag i klubben, bör ta chansen
att göra denna utbildning. Nyttan av kursen gäller inte bara inom Lions, utan Ni kommer att ha nytta av den i arbetslivet. Datum då kursen hålles är 1 april till 3 april. Anmälan till
mdldc@lions.se
Finn Bangsgaard

Verktygslådan

Jag vill påminna om att på lions hemsida www.lions.se finns nya utbildningsprogramm, gå in och hämta hem.

Det var allt för denna gång, nu bär det av till Turkiet för att jobba.
Vi ses på DM

Per Nilsson
DG 101SM