Skip to Content

Nyhetsbrev nr 8 Februari

Jag får börja med att gratulera LP Jan-Ola Nilsson LC Lammhult som vann conventionresan till Seattle, du kommer att få en upplevelse och en inblick i hur stort Lions är internationellt. Det blir 10-15 lions som reser till konventet förutom blivande DG och GRO.

Betalningar
När kassören gör en inbetalning till distriktet skriv tex LC Sölvesborg istället för Lions club Sölvesborg då syns namnet på inbetalningen. Dom flesta inbetalningar är rekommenderade, förutom STIM och MEDLEMSAVGIFTEN dom är tvingade inbetalningar, men jag hoppas alla betalar dom beslutade avgifterna efter bästa förmåga.

DM
Vårt DM-möte blir den 16 april på Valjeviken i Sölvesborg kl. 10.00-16.00. Kaffe serveras från 09.30 och mötet börjar 10.00. Vi kommer att ha ett inflytande torg på förmiddagen där delegater och medlemmar får rotera på stationer för att ta del av info och komma med kommentarer. Förslag på inflytande torg är, ungdomsläger, LCIF, fanborg, budget. Kallelse kommer att skickas separat, med agenda, men skriv upp datumet i er kalender.

Medlem
Vi är inte längre ett fullvärdigt distrikt, men jag får indikationer på att nyval är på gång i klubbarna, men vi måste stänga bakdörren också.

Utbildning
Vi kommer att ha utbildning för blivande, presidenter, sekreterare, kassör, medlemsordförande samt PR/info ordförande. Datum 21 maj, Plats Borgen Lenhovda, finns även ett reservdatum 28 maj för dom klubbar som eventuellt har någon aktivitet 21 maj. Det blir ett FM-pass för tre zoner och ett EM-pass för tre zoner. Vi från DR önskar att klubbarna kan skicka alla, även dom sekreterare och kassörer som har lång erfarenhet. Dom kan komma med råd och tips, men även kanske få nya idéer, och träffa glada LIONS medlemmar.
www.lions.se finns en ny utbildning upplagd under fliken medlemmar. Det är en regional lions ledarutbildning för i första hand medlemmar som har tänkt sig en styrelsepost i sin klubb, men skulle vilja lära sig lite mer innan. Lions Sverige har fått bidrag från LCI och sedan bidrar 10MD med likvärdigt, därför kostar det 2000:-, då får man inkvartering, utbildning, och mat, resan till Uppsala tillkommer. Jag kan rekommendera intresserade att söka, dom flesta utbildningar inom Lionsrörelsen har man nytta av även i arbetslivet.

Specsavers
Vi har fått besked om att Specsavers hade 11000 besökare under decemberkampanjen som gjorde ett aktivt köp, vilket inbringade till Lions ca 35000:-, men Specsavers ökade på summan till 75000. Vi återkommer hur den summan kommer att användas. Specsavers tackade all Lions som deltog i kampanjen i dom olika butikerna.

Lions Quest
Skolverket har lämnat en rapport, den finns på www.lions.se Inget program fick fullt godkänt av skolverket, men vi får återkomma när Vi har studerat den bättre.

Mycket blev det denna gång.

Per Nilsson
DG 101SM