Skip to Content

Nyhetsbrev nr 5 November

Lions clubs International 101 SM
DG.s Nyhetsbrev nr 5

Nu har vi kommit in i höstrusket, där regn står på menyn nästan varje dag, kanske tom snö i norra delen av distriktet. Världens barn är avklarat och nu väntar julmarknader och luciafirande för många klubbar innan det är dags att fira jul.

Världens barn
Insamlingen har preliminärt inbringat söver 83 miljoner, mycket bra jobbart av Er alla tillsammans med övriga hjälporganisationer.

Conventionlotteriet.
Nu vet vi att resan kostar 18 250 kr vilket innebär 36 500 för en "dubbelresa". Det innebär att om alla klubbar köper 20 lotter klarar vi budgeten för denna resa. Ett enkelt förslag är att man köper lika många andelar som man är medlemmar för att sedan lotta ut eventuell vins som tillfaller klubben.

Medlemmar
Vi tappar medlemmar i distriktet, det kommer in många nya, men vi tappar mer än det kommer in. Jag hoppas att klubbarna kan se positivt på MO Sören Fohlström´s, lilla agenda hur man kan få nya medlemmar på ett aktivt sätt och börja jobba med den. Passar bra att någon står och pratar med folk som besöker julmarknaderna.

Medlemsregistret
Klubbarna måste se till att adressuppgifer och kontaktuppgifter verkligen är uppdaterat.
Vid senaste stora utskick studsade ett hundratal mail tillbaka.

Katastrofer
Verkar aldrig ta slut på eländet ute i världen, Tsunami, Vulkanutbrott, orkaner. Nu har Haiti även drabbats av en koleraepidemi. Vi har hjälpt Pakistan med ca 960 000, och får tacka klubbarna för den fina insatsen.

Specsaver
Ni som har en specsaverbutik på er ort, ta kontakt med dem, för att göra en extra rolig aktivitet, tex bjuda på kaffe. Vi kan verkligen utnyttja reklamkampanjen för att ge människor mer kännedom om LIONS.

Motioner
En sista påminnelse att skicka in Era motioner idag så DR kan läsa dem den 27 november då vi skall ha nästa DR-möte i Lenhovda.

Lycka till i förberedelserna inför julmarknader och lucia.

Per Nilsson
DG 101SM
per045671133@blixtmail.se