Skip to Content

Nyhetsbrev nr 10, April

Hej alla Lion-vänner i Distrikt 101SM!
Befinner mig i ett soligt Polen och firar påsk! Lite annorlunda än i Sverige. Hoppas även alla Ni haft härliga påskdagar och kunnat koppla av ett slag. Så dags för nästa Nyhetsbrev bästa Lions!
Haiti
Stödet till befolkningen i Haiti fortsätter för att klara återuppbyggnads-arbetet. Lions i Haiti har bildat en kommittè tillsammans med Dominikanska Republiken och andra närliggande länder för att övervaka återuppbyggnads-rbetet. Det finns mer än 3000 personer som tagit skydd i de av Lions upprättade tältstäderna i Delmas, Blanchard och Carrefour-Feuille.
Donationer till Haiti går direkt via LCIF till Lions organisation på plats.
Jan Demuth på kontoret meddelar att Lions Sverige har t.o.m. 26 mars, överfört till LCIF – Haiti, USD 425.000 (3.076.300 SEK).
Move to Grow (Agera för att växa)
Vår IP Eberhard J.Wirfs menar, att hans tema inte enbart handlar om att öka antalet medlemmar, utan även om att få organisationen att växa på nya sätt, nå ut till allmänheten, sätta upp mål, föra oss i nya riktningar och därmed säkerställa att vi kommer att vara den mest aktiva och attraktiva serviceklubb-organisationen i världen. – Han nämner också ”webbinarier” = seminarier på internet, som man kan dra nytta av i vissa sammanhang.
Handbok till kommande verksamhetsår
Fundera redan nu på hur många handböcker Ni behöver till nästa verksamhetsår. Maila till VDG Per Nilsson LC Sölvesborg, hur många Ni önskar. Ta gärna några extraexemplar till ev. nya medlemmar. Senast 30 juni ska klubbarna uppdatera i medlemsregistret, för att det ska bli rätt uppgifter sedan i handboken.
NYA MEDLEMMAR TILL 101 SM
Det är glädjande, att få hälsa nedanstående nya medlemmar välkomna till våra klubbar i distriktet. Denna gång kommer även de som ”missades” i januari med . Enligt vår MO PDG Sören Fohlström beror det på NÄR han hämtar hem listan på nya medlemmar vid månadsskiftet. Vi ber så mycket om ursäkt, men hoppas Ni känner Er VARMT välkomna, även om lite sent.
OBS! Registrerade medlemmar! Dagsläget för vårt distrikt är -6. Internationellt har Lions en nettoökning på 25.000 medlemmar och 1.002 nya klubbar! Bästa resultat på 12 år!!! Fantastiskt!!! Jag hoppas vi når upp till 0-strecket i 101 SM.
2
MARS 2010 (+resterande januari 2010)
Susanne Schmidt LC Mörbylånga Thomas Jonsson LC Nybro
Kenneth Kling LC Nybro Kerstin Jonsson LC Nybro
Ingermar Portin LC Torsås Roger Ödén LC Aneby
Eva Fohlin LC Karlshamn
RM i Visby 14 – 15 maj
Jag ber Er i alla klubbar att se till, att Era klubbdelegater är väl pålästa inför de beslut och val, som ska göras på RM. Se kommande RM-tryck. Skickas ut under v. 14. Finns även att läsa på www.lions.se. Även INFO från kontoret kan Du hitta där.
Kalender
17 april Distriktsmöte i Växjö. Varmt välkomna!!!
13 – 15 maj Guvernörsrådsmöte + RIKSMÖTE i Visby (Tänk på att boka resa redan nu. Det
blir trångt på färjorna under Kristihimmelfärds-helgen!!!)
29 maj Presidieutbildningar i Lenhovda! OBS! Ny plats!!! EJ Växjö! 75 SKR per
deltagare. Inbjudan kommer från FUU.
12 juni Distrilktsrådsmöte på ”Logen” i Kalmar. Inbjudan kommer!
OBS! Vi har avbokat S:t Sigfrids i Växjö p.g.a. kraftig prishöjning! Gäller även
utbildningarna i maj.
Glöm inte att se möjligheter, inte svårigheter!
Distriktsguvernör 101 SM Telefon: 0492-144 83 Gunnar Legnegård Mobil: 070-733 17 16 Ekvägen 22 E-post:galegglal@yahoo.se 598 36 Vimmerby