Skip to Content

Nyhetsbrev nr 12 juni

Hej, alla Lions i distrikt 101SM.

Ett år går fort, verksamhetsåret närmar sig slutet och kommer här mitt sista nyhetsbrev.
Nu ser vi alla fram mot sommar, sol, semester och möjlighet att få ladda våra batterier för att

återkomma stärkta till kropp och själ för att kunna fortsätta med våra två stora utmaningar som väntar,

Världens Barn samt slutspurten i Sight First II.

Många klubbar har olika sommaraktiviteter och jag önskar er alla lycka till med ert arbete.

Riksmötet i Jönköping.
Den 17-19 maj avhölls årets riksmöte i Jönköping. Hela arrangemanget var jättetrevligt och välordnat. Fler än 500 delegater deltog i förhandlingarna. En detaljerad rapport kommer i nästa nummer av The Lion, men här kommer lite av vad som beslutades under ett par trevliga Lionsdagar i Jönköping.
Till Guvernörsrådets ordförande (GRO) valdes Kenneth Persson LC Reng/Höllviken. Som Guvernörsrådets vice ordförande (VGRO) valdes P-O Damberg LC Skara. Willy Lindgren, LC Västervik valdes till intern revisor. Tack till er alla som åtar er uppdrag på alla nivåer i vår organisation.

Vid riksmötet togs beslut om oförändrad medlemsavgift. Vidare beslutades om att vi även nationellt skall tillämpa familjemedlemskap vilket gör att i vårt distrikt kommer detta att få full genomslagskraft då vi i Karlshamn tog beslut att även tillämpa denna princip på distriktsavgiften. Nu är det upp till er i om ni även vill tillämpa samma regler på klubbnivå.

Utmärkelser.

Som tack för värdefullt Lionsarbete i sina klubbar har följande medlemmar av sina klubbar hedrats med utmärkelsen Melvin Jones Fellowship:

§ Gunnar Johansson, LC Nässjö.

§ Hans Folkesson, LC Vetlanda.

Ett stort grattis och en BIG HAND till er som får denna fina utmärkelse.

101 SM är Sveriges bästa distrikt på medlemsutveckling.

Det är dessvärre bara vårt distrikt samt distrikt 101B som har en positiv nettotillväxt av medlemmar i Sverige. Som distriktsguvernör vill jag tacka alla er ute i klubbarna som arbetar för att vi ska bli fler som arbetar för våra viktiga gemensamma mål. Tyvärr ligger vårt medlemsregister tillfälligt nere sedan den

24 maj så nedanstående lista över nya medlemmar kanske inte är hundraprocentig.

Följande nya medlemmar hälsa varmt välkomna i Lionsgemenskapen:

· Bengt Olsson
LC Karlskrona Jarramas

· Berit Olsson
Medlemsutveckling i Distrikts 101 SM 2006-2007

+30

Just nu 1 345 medlemmar

LC Karlskrona Jarramas

· Anders Ideström
LC Lessebo Hovmantorp

· Robert Beabey
LC Virserum

· Anna Ericsson Holstensson
LC Virserum

· Diana Beabey
LC Virserum

· Bengt Ericsson
LC Virserum

· Nils-Göran Rösberg
LC Vetlanda

· Leif Hedberg
LC Vetlanda

· Peder Bråkenhielm
LC Vetlanda

· Eva Hedberg
LC Vetlanda

· Anita Hult
LC Vetlanda

· Dan Thelander
LC Sävsjö

· Göran Schedin
LC Mönsterås

Ni ska alla känna er varmt välkomna och jag önskar er lycka till i vårt framtida gemensamma Lionsarbete

för Samhällsansvar och Livskvalitet.

Orkester Norden 2007.

Nu har även Du möjlighet att njuta av en fantastik konsert med Nordens bästa symfoniker.

Dirigent är Petri Sakari och solister Christian Lindberg/Jessica Buzbee, trombon. Det blir musik av bl.a. Nielsen, Vaage och Tjajkovskij/Dvorak. Konserten avhålls den 3 juli i Vara Konserthus kl. 19.30. Beställning av biljetter à 200:- sker via e-post: on-vara@lions.se.

Orkester Norden stöds ekonomiskt av Nordiska ministerrådet och Nordiska Investeringsbanken. Rikskonserter har produktionsansvaret och samarbetar bl.a. med Sveriges Lions och Föreningarna Norden.

Världens Barn.

Jag förutsätter att alla klubbar i distriktet håller på med planeringen av detta stora projekt.

Det finns även en intern Liontävling i projektet där bästa klubb får ett pris vid Riksmötet 2008 i Uppsala.

Det är vår egen Världens Barns ambassadör Lasse Åberg som har skänkt priset och som han personligen kommer att dela ut detta till bästa klubben.

Vid informationen i Jönköping sade kampanjledaren Peter Hjulström att om vi i Lionsklubbarna gör ett bra jobb kan vi Lions vara med flera år i Världens Barn. Lions ställer upp för Världens barn.

Varumärkeskampanj.

Lions har inlett ett samarbete med Herrljuga cider om att få ha reklam för Lions på deras ciderflaskor som säljs i vanliga matvaruaffärer. Totalt handlar det om 1 500 000 (enmiljonfemhundratusen) flaskor där vi Lions får möjlighet att föra fram vårt budskap genom en etikett på flaskans baksida. Efter goda förhandlingar är denna reklamkampanj helt kostnadsfri för Lions.

Sight First II.

Vid Riksmötet i Jönköping togs beslut att även nästa verksamhetsår trycka kalendrar till hjälp för klubbarna att nå vårt fastställda mål. Det kommer att bli nya bilder i kalendern till nästa år.

Till beslutet om att trycka nya kalendrar togs även ett förbehåll att de klubbar som inte vill ha de nya kalendrarna, före den 1 september 2007 ska meddela detta till distriktets Sight First samordnare. Ni kommer att bli kontaktade av era zonkoordinatorer i frågan och då kan ni också passa på att beställa ännu fler kalendrar utöver den ordinarie tilldelningen. Om klubben inte gör någon aktiv handling angående detta blir ni tilldelade en kalender per medlem. Dessa kalendrar år ej att returnera.

Tack.

Jag vill rikta ett stort tack till er alla som medverkat och medverkar till en positiv utveckling för

Lions i Distrikt 101SM. Detta mitt innerliga tack riktar sig till medlemmar, klubbar, distriktsråd, zonordförande, kommittéledamöter och övriga tjänstemän som alla efter sin bästa förmåga bidragit till vår framgångsrika verksamhet.

Ett extra stort tack till min biträdande DG Berne Fransson, som så förtjänstfullt ställt upp och hjälpt mig att genomföra denna oväntade och ej förberedda uppgiften att under ett extra år vara distriktsguvernör.

Jag vill också önska DG-elect Sören Fohlström, nästa års distriktsråd, och naturligtvis alla klubbar lycka till med nästa verksamhetsår.

Jag önskar er alla en underbar sommar!

TUT på er Lions.

Åke Hultqvist

Distriktsguvernör i 101 SM