Skip to Content

Nyhetsbrev nr 1, Juli

Välkomna till ett nytt år med utmaning till förändring enligt internationella presidentens devis ”CHALLENGE TO CHANGE”

Jag vill tacka er alla för ert förtroende för mig att leda distrikt 101SM arbete under året. Tillsammans med er i distriktsrådet och alla er Lions i ute i distriktet skall jag göra mitt bästa för att leva upp till era förväntningar för att tillsammans genomföra ett bra Lions år i distrikt 101SM, 2007-2008.

Jag vill också tacka avgående DG Åke Hultqvist och BDG Berne Fransson för de arbetsinsatser de gjort för distriktet 2006-2007. Jag ser fram emot att Åke och Berne kommer att vara mina bollplank under detta verksamhetsår.

Convention

Jag har nyligen kommit hem från mitt 1:a Lions Convention och det var en hissnande upplevelse. Det var både spännande och upplevelserikt att träffa 750 DG elect från ca 200 länder som på fredagen den 6 juli utsågs till DG av den internationella presidenten. Då inser jag verkligen hur stort Lions är i världen. Det är många minnen som kommer att leva kvar länge i framtiden. Tex den internationella paraden, vår alldeles egen Astrid Lindgrenteater med vDG Per Hådell som regissör, där vi alla agerade skådespelare (både DG elect och partner) till många besökares jubel.

Vår internationella president för år 2007-2008 heter Mahendra Amarasuriya från Sri Lanka och till förste vice IP Albert F. Brandel USA och andre vice IP valdes Eberhard J. Wirfs från Tyskland. Till internationell Direktor från Europa valdes Tapani Rahko från Finland.

Under seminariet ”Bring Quality to Life” fick en förvånad Lina Eiserman Ålund mottaga

IP Jimmy Ross tredje högsta utmärkelse för sina insatser i Pakistan . GRATTIS Lina.

Nu är det fritt att använda Lions logga på kläder, ansökan behöver inte göras.

Målsättning inför 2007-2008

”Utmaning till förändring” Vi måste arbeta med de framgångar vi haft under förra verksamhetsåret. OBS!!! Vi blev bästa distrikt i Sverige 2006-2007 när det gäller rekrytering av nya medlemmar. Jag återkommer med ny målsättning för detta verksamhetsår. Vi måste arbeta aktivt för att få nya medlemmar och även för att våra nuvarande medlemmar ska trivas och stanna kvar som Lionsmedlemmar i våra klubbar. Kanske kan klubbmöten göras mer attraktiva och var inte rädd för förändring. Glöm bort så har vi aldrig gjort förr, se framåt istället. Jag hoppas också att vi tillsammans kan hjälpas åt för att bilda minst en ny LEO-klubb under året.

Världens Barn

Här har vi en unik möjlighet att skapa insamlingsmedel på lokal och nationell nivå för vårt hjälparbete runt om i världen. Redan i år räknar vi med att Världens Barn kommer att ge Lions i Sverige en intäkt på ca 1.8 miljoner. Utöver detta kommer all PR vi kommer att få i samband med TV-galan den 13 oktober och det lokala, regionala PR vi själva kan skapa tillsammans med region- och lokalpress samt övrig media. Det kan komplettera varumärkeskampanjen på ett strålande sätt. Det är många klubbar som redan börjat planeringen för insamlingsaktiviteten den 13 okt. Kom dock ihåg att aktiviteter för Världens Barn kan vi genomföra under hela året på olika sätt. Det är bara fantasin som begränsar oss. Om vi gör ett bra resultat i år kan detta påverka vårt bidrag från Världens Barn under nästa år. Här har vi alltså, allt att vinna och inget att förlora. Men det gäller att vi tillsammans gör ett bra insamlingsresultat under 2007-2008. Detta samarbete med Världens Barn kan säkert och i förlängningen även att bidra med nya medlemmar. Redan nu har Lions fått beröm från ledningen för Världens Barn som är imponerade av vår organisation.

Sight first II.

Under Convention var summan uppe i 111.635 miljoner US dollar så målet att nå 90.000 miljoner var nådd med råge, och den nya målsättningen är 200.000 miljoner US dollar fram till 2008 som avslutas i Bangkok. Det är viktigt att ni i klubbarna meddelar till distrikts kassör om ni satt in pengar direkt till LCI eller till en Melvin Jones. För de insamlade medlen kan vi rädda 27 miljoner människors syn.

Besöksplan

Jag bifogar blankett för klubbesök. Skicka gärna in den snarast för att vi ska kunna svara upp mot era önskemål på bästa sätt.

Utbildning

Utbildning för ZO är redan delvis genomförd den 30 juni och nästa utbildningsdag är planerad till lördagen den 4 augusti. Plats IM-huset i Wrigstad.

Presidieutbildningar kommer att genomföras enligt följande:

20 augusti Zon 2 Lenhovda kl 18:30 Tingshuset

21 augusti Zon 6 Vimmerby kl 18:30 Vimarskolan

22 augusti Zon 4 Högsby kl 18:30 LC Högsby:s klubblokal

27 augusti Zon 1 Karlshamn kl 18:30 Scandic Hotell

28 augusti Zon 5 Nässjö kl 18:30 Handskerydsskolan

29 augusti Zon 3 Nybro kl 18:30 Jutegården

Möten i september:

1 september i Karlshamn, Distriktsrådsmöte 1 – KickOff

15 september i Vimmerby, Distriktsmöte 1 – KickOff

Detta nyhetsbrev når dig antagligen mitt i semestern. Kanske kan det bli läsning till kvällskaffet i solnedgången. Jag ser verkligen fram emot nästa verksamhetsår tillsammans med er. Passa nu på att ladda batterierna inför årets aktiviteter.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig, avkopplande och skön sommar.

Nu laddar vi för ett givande Lions år 2007-2008

Sören Fohlström

Distriktsguvernör 2007-2008

Sören Fohlström

Mysslevägen 11

374 53 Asarum

0454-329213 0733 838350

epost fohlstrom@telia.com