Skip to Content

Nyhetsbrev nr 7 januari

Hej alla Lionsvänner och GOD FORTSÄTTNING på det nya året!

Nu är det dom allra sista skälvande minuterna på detta år. För Lionsrörelsen har halva verksamhetsåret avverkats. Fortfarande lyser snön med sin totala frånvaro i Blekinge. Nu är det dags med långa promenader för att mildra verkningarna av all julmat. Efter rast och vila under jul- och nyårshelgen börjar Lionsarbetet igen för full kraft med klubbesök, planeringar och möten mellan människor. Allt för att hjälpa människor där inte samhället räcker till. Det känns både meningsfullt och glädjande att få medverka till att förgylla tillvaron för många människor som har det svårt med sjukdomar, krig och katastrofer runt om i världen. Jag vill nu önska alla Lionsmedlemmar distriktet ett riktigt Gott Nytt År och Lycka till med kommande aktiviteter både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Melvin Jones

Jag vill gratulera följande Lions som av sina klubbar har tilldelats utmärkelsen Melvin Jones Fellowship. Ett stort Grattis till er alla.

Göte Nilsson LC Hultsfred

Lars Nilsson LC Hultsfred

Ronny Gustavsson LC Växjö Dacke

Jan Karlsson LC Karlskrona/Jarramas

OBS. Flera Lionsklubbar i distriktet har medel insatta på LCIF som kan användas till utdelning av Melvin Jones. Titta gärna efter välförtjänta personer utanför Lions, som har gjort betydande insatser för Lions hjälparbete på orten.

Medlemsplanering

Jag vill gratulera till många nya medlemmar. Men tyvärr tappar vi flera. Vi har inte lyckats täppa till bakdörren. Ta ett kraftigt tag i bakdörren. Stäng den och låt den förbli stängd. Faddern måste ta sitt ansvar! Faddern har en mycket viktig roll. Faddern skall se till att den nya medlemmen kommer väl in i klubbgemenskapen och trivs i klubben. Jag ser fram emot att vi nu ökar vårt medlemstal under kommande halvår. Vi var bästa distrikt förra året. Låt oss leva upp till det även i år. Nytt år. Nya friska tag och idéer för att rekrytera nya medlemmar och framförallt behålla dom gamla.

Er planering på ca 2 nya medlemmar per klubb netto i distriktet, ger en medlemstillväxt under året på plus 82 nya medlemmar. Då skulle vi vara 1 418 medlemmar den 30 juni 2008. Låt oss gemensamt sträva efter detta. GLÖM INTE ATT FRÅGA. Ensam kan man göra lite. Tillsammans kan man göra mycket.

Nya medlemmar till 101SM

Medlemsutveckling i Distrikts 101 SM 2007-2008

-7

20071230, 1 329 medlemmar

Det är glädjande att få hälsa nedanstående nya medlemmar välkomna till våra klubbar i distriktet:

Peter Johansson LC Olofström

Sören Sandberg LC Nässjö

Margita Larsson LC Virserum

Barbro Lind LC Virserum

Gun Ahlqvist LC Virserum

LEO-klubbar

Jag väntar fortfarande på vilken klubb i distriktet som skall komma först med en önskan att starta upp en ny LEO-klubb i distrikt 101SM. Arbeta med frågan och återkom snarast till mig med ert intresse. LC och LEO i Sölvesborg brinner fortfarande av iver att få hjälpa till att starta upp en ny klubb. Det är viktigt att komma ihåg att fadder/LC-klubben kan använda aktivitetsmedel till LEO-klubbar inkl. deras medlemsavgifter.

Världens Barn 1 015 657 kronor

Vi kan känna oss mer än nöjda. Årets resultat för vårt distrikt uppgår nu till fantastiska

1 015 657 kronor. Med detta har vi verkligen gjort ett bra insamlingsarbete i vårt distrikt. Tack, Tack, Tack alla för detta. Mest har Nässjö samlat in med 133 515 kronor. Därefter kommer Karlskrona Jarramas med 69523 kronor och sedan Karlshamn med 68 219 kronor.

Peter Hjukström meddelar att riksresultatet kommer att uppgå till otroliga 97,6 miljoner kronor. Det är en ökning med 18 miljoner från föregående år eller 22,3 %.

Lions insamlade medel går till Lions projekt Morogoro i Tanzania. Ett projekt mot ögonsjukdomen trakom som slår hårt mot barn, kan hejdas med antibiotika eller botas genom en enkel operation.

Viktig information:

- Lions är med i Världens Barn även år 2008 och år 2009

- Lions tilldelning har ökat från 3 till 4 % för år 2008.

- Den bästa Lionsklubben i Sverige får motta ett pris skänkt av Lasse Åberg på Riksmötet 2008 i Uppsala.

- Nu kostar samtliga 4 böcker 50: - st. Köp alla 4 för 200: -. Fortsätt att sälja böcker till företag som presenter till anställda och kunder.

Valärenden:

Senast den 31 januari ska klubbarna ha inkommit med sina nomineringar avseende distriktsguvernör och vice distriktsguvernör för verksamhetsåret 2008-2009 till:

Distriktsvalnämndens ordförande Sigvard Johansson, Grönalundsvägen 5, 342 35 Alvesta eller e-post: sigvard.j.johansson@flaktwoods.com.

Kongresslotteri Bangkok:

Sista chansen! Att köpa lotter/andelar till kongresslotteriet, så att någon i er klubb får chansen att vinna en resa till Convention i Bangkok. Huvudvinsten kommer att vara

1 resa för 2 personer till Convention i Bangkok 2008.

Andelarna är giltiga först när full betalning gjorts till distriktets bankgirokontor

143-1204 och finns på distriktets konto senast den 21 januari 2008.

Ju fler lotter som köps, desto fler vinnare!!!

Sight First II.

Grattis till insamlade 1 395 353 kronor.

Det är vad vi har samlat in till SFII per 20071230. Ett varmt grattis till Er alla som hjälpt till med detta fantastiska insamlingsresultat. Det är några klubbar som utmärkt sig med att inte stanna vid målet 1 500: - per medlem och klubb under insamlingsperioden. Först kommer LC Tingsryd med 3 645: - per medlem, på andra plats LC Alvesta 3 567: - och på tredje plats LC Tranås med 1 824: - per medlem. Men vi har en bra bit kvar till målet, 2 miljoner kronor. Ni som har möjligheter, skicka gärna mer än 1 500: - per medlem då det är några klubbar som av olika anledningar inte når upp till målsättningen.

Glöm inte bort möjligheten att skänka en ”Melvin Jones Fellowship” till en utomstående person som en Lionsklubb vill hedra för insatser för den lokala Lionsklubben i kommunen.

Hämta pluggannonser på Lions hemsida i PDF-format och lämna till samtliga media på hemorten

när ni delar ut Melvin Jones Fellowship.

Det är många onödigt blinda som behöver få vår hjälp.

Lions Quest

Ta kontakt på era respektive hemorter med lärare, rektorer, skolchefer och kommunalpolitiker och sälj in en kurs.

Distriktsrådsmöte:

Distriktsrådet sammanträder lördagen den 26 januari 2008 på S:t Sigfrids Folkhögskola, Kronoberg Växjö. Alla intresserade Lions hälsas varmt välkomna att närvara.

Distriktsmöte

Distriktsmötet kommer att hållas i Nässjö, lördagen den 12 april. Ta gärna upp det på nästa klubbmöte och anmäl Er redan nu. VDG Lars-Erik Gustafsson och hans klubbkamrater hälsar alla Lions välkomna till Nässjö.

Glöm inte bort att vara stolt:

Var stolt över att vara medlem i en Lionsklubb.

Var stolt över att tillhöra en organisation som finns och verkar i mer än 200 länder.

Var stolt att få vara en av de nästan 1, 4 miljoner människor som är Lions.

Var så stolt att du dagligen bär ditt Lionsmärke.

Det är tillsammans som vi kan uträtta mycket. Se till att vi blir fler!!!!

Nyhetsbrevet finns naturligtvis också tillgängligt på distriktets hemsida: www.lions-sm.nu

GOTT NYTT LIONS ÅR!

Och God Fortsättning på det nya året!

Önskar Sören Fohlström

Sören Fohlström

Distriktsguvernör 2007-2008

Sören Fohlström

Mysslevägen 11

374 53 Asarum

0454-32 92 13 0733-83 83 50