Skip to Content

Nyhetsbrev nr 5, November

Hej alla Lions-vänner i Distrikt 101SM! Hösten breder ut sina gula löv på marken och det känns att vi närmar oss vintern. Röda Fjädern-insamlingen fortsätter t.o.m.31 december och Världens Barn har så gott som avslutat årets insamling. Bästa Lions-Presidenter! Ni får, vad jag kan förstå, ett flertal ”Nyhetsbrev” från olika håll, så sovra och informera om det Ni tycker kan vara värdefullt, att Era klubbmedlemmar bör känna till i denna ”informationsflora”. Vi får inte ”drunkna” i detta informationsflöde, kära vänner. Här kommer i alla fall några tankar från undertecknad.

VÄRLDENS BARN I rapporten från den 15 oktober, med de 50 bästa kommunerna i hela Sverige räknat i Skr/inv, hittar vi i vårt distrikt tre kommuner nämligen: Vetlanda, Högsby och Mönsterås. Stort GRATTIS till de fina resultaten. Riksinsamlingen slog rekord med 42 mkr!!! Otroligt!!! (Förra året drygt 40 miljoner). När TV-galan var slut stod räkneverket på ca 70 miljoner! (Varav 42 miljoner kom från Riksinsamlingen). Målet var 80 miljoner. Ni kan i alla klubbar känna Er stolta över Era insatser! Snyggt jobbat alla Lions!

RÖDA FJÄDERN

Kampanjperiod 3 Den 15 november börjar den tredje och sista kampanjperioden. Den kommer att pågå fram till den 31 december. Läs gärna mera om detta. Gå in på www.lions.se och ”klicka på” Röda Fjädern-loggan längst till HÖGER, så hittar ni mycket information kring detta ämne. - Den 27 och 28 november (”Lönehelg”) vill kampanj-ledningen, att medlemmarna ordnar med ”Bössinsamling”. Glöm inte mitt tidigare TIPS, att samla in 50-öringar. De kommer att försvinna efter hand under 2010. Lycka till med alla Era fantastiska kampanjprojekt!!!

MEDLEMSREKRYTERING Lions växer ute i världen om vi tittar på de senaste rapporterna. De tre senaste månaderna har Lions ÖKAT med 5351 medlemmar mot ett minus 1271 motsvarande period under förra året. Det betyder en NETTOÖKNING med 4080!!! Det känns härligt att se sådana siffror. Nu hoppas vi bara att vi i vårt distrikt 101 SM, kan komma över 0-strecket. I dagsläget ligger vi sedan en tid tillbaka på -6. Vi måste ”ge järnet”, för att verkligen få in nya hjälpande medlemmar. Det tjänar vi ALLA på! Det måste vara roligt och stimulerande, att vara Lions! Kämpa på tjejer och killar! Jag vet att Ni verkligen gör stora insatser via Era Medlemsordföranden. Varje klubb finner sina egna former för rekrytering av nya medlemmar, men Ni vet ju att Mats och Sören har tagit fram ett material, som kan vara ett verktyg bland andra i detta sammanhang. Kontakta gärna Sören eller Mats om Ni behöver råd eller hjälp!

NYA MEDLEMMAR TILL 101 SM Det är glädjande, att få hälsa nedanstående nya medlemmar varmt välkomna till våra klubbar i distriktet. OBS! Registrerade medlemmar! Dagsläget för vårt distrikt är -6 medlemmar.

OKTOBER Ingegerd Berg LC Sölvesborg Rolf Olsson LC Sölvesborg Johan Aldebert LC Oskarshamn Maria Aldebert LC Oskarshamn Sonja Lundahl LC Mariannelund Tage Fransson LC Mariannelund Moa Andersson LC Vimmerby/Linnéa

NOMINERINGAR Nomineringar till kandidater till poster, som skall tillsättas av Riksmötet eller Guvernörsrådet skall inges senast den 31 december och nominering av kandidater till poster, som ska tillsättas av distriktsmötet, ska vara inne senast den 31 januari 2010. Kan vara bra att börja fundera redan nu ute i klubbarna, så att man har tid att få fram namn till dessa poster. Jag återkommer med ytterligare info vid senare tillfälle, men tänk till redan nu.

KLUBBESÖK - ZONBESÖK Om Ni önskar besök av någon i Distriktsrådet, är jag tacksam om Ni hör av Er till mig, Per Nilsson eller Mats Danielsson. – Det är verkligen stimulerande och givande att få träffa engagerade och idérika Lions ute på Zon-mötena och i klubbarna. Ånyo stort tack för Era trevliga möten!!!

KALENDER Distriktsrådsmöte i Växjö den 7 nov på S:t Sigfrids Folkhögskola kl 09:00 Guvernörsrådsmöte nr 3 den 13 – 15 nov i Vadstena

Glöm inte att: ”Se möjligheterna inte svårigheterna!”

MOW TO GROW

--------------------------------------------------------------------------------

Distriktsguvernör 101 SM Telefon: 0492-144 83

Gunnar Legnegård Mobil: 070-733 17 16

Ekvägen 22 E-post: galegglal@yahoo.se

598 36 Vimmerby