Skip to Content

Nyhetsbrev nr 3, September

Hej alla trevliga och glad lionsmedlemmar i vårt distrikt. Nu har många klubbar haft sitt första månadsmöte för hösten och planerar sina aktiviteter. Guvernörsrådet (GR) har haft sitt andra möte i Falun där internationella presidenten (IP) Sid Scruggs III deltog, och 101SM representerades av VDG Torgny Rönnestad, eftersom jag var på min dotters bröllop. Vårt distriktsmöte (DM) är den 25 september på Borgen i Lenhovda, Kallelse har klubbarna fått, men om någon inte fått den, maila mig per045671133@blixtmail.se.

Världens barn är vår nästa stora aktivitet, och 9 och 16 oktober är dom stora insamlingsdagarna, då tolv frivilligorganisationer går utmed bössor och banderoller och Lions är en av dem. TV sändningar blir sön 10 oktober och fre 15 oktober. Pengarna sätts in på PG 90 1950-6 eller
BG 901-9506, sedan meddelar klubbarna distriktskassören samt kommunsamordnaren hur mycket det blev.

Medlemssituationen är allvarlig, vi har tappat 6 medlemmar sedan 1 juli och det blir svårt att nå målet 1300 medlemmar eftersom vi är 1264 för närvarande. Det är viktigt att vi tar hand om dom medlemmar vi har så dom stannar. Vår MO Sören Fohlström har delat ut ett program till ZO hur vi kan göra för att hitta nya medlemmar till våra klubbar, jag hoppas att Ni försöker använda denna hjälp. På multipeldistriktsnivå (MD) har en grupp tillsatts för att se över hur distrikten skall se ut, delrapport under våren.

DM i Lenhovda kommer vi att ta beslut om ansvarsfrihet för föregående DR. Vi kommer att ta beslut om gemensamma betalningar, där ligger också ett förslag att vi skall flytta 160 833,50 från astmalägret , eftersom det inte kommer att bli något läger i närmaste framtid, till Diabeteslägret vilket innebär att klubbarna inte skall betala 5000 :- utan 1300:-/club, till diabeteslägret. Nytt för i år och en engångskostnad är 1000:-/club till kulturstipendiet som skall delas ut på riksmötet i Kalmar, det är inskrivet i riksmöteshandlingarna att anordnande distrikt skall dela ut kulturstipendiet.

Handböckerna har kommit, tyvärr har jag haft en datakrasch och vet inte riktigt hur många varje klubb har beställt, men Ni kan maila mig eller respektive zonordförande hur många ni ville ha.

Jag kommer att använda en ny mailadress mellan 8 okt och 30 okt då jag befinner mig i Tunisien på arbete. Den är pelleparabol@gmail.com där når ni mig enklast under denna tid.

Vi ses på DM 25 september 09.30 med kaffe och fralla.
Per Nilsson
DG 101 SM