Skip to Content

Nyhetsbrev nr:9 Januari

Hej lionsvänner!
Nu har vi enligt den kinesiska almanackan kommit in i drakens år och vår Ip Wing Kun Tam kan glädja sig åt att hans speciella projekt I plant a Tree är uppe i 6,6 miljoner planterade träd i världen. Hans mål var 1 miljon!
Vision For All.
Klubbarna kan samla in begagnade glasögon som sedan sänds till U-länder, där fattiga människor inte har en chans att skaffa egna glasögon. Där kommer de verkligen till nytta. För att täcka distributionen är det tradition att man också donerar 500 kr som då sättas in på Bg. 785-7899 Lions akt.konto. Glasögonen sänds till Vision For All, c/o Godoy, Kungsbrovägen 32 A,590 72 Ljungsbro. Läs mer på hemsidan.

Unga lionsambassdörer.
Nominering senast den 29 februari på den förenklade blanketten, som du kan finna på distriktets hemsida. Ungdomen skall vara 14-19 år (får inte ha fyllt 19 den 30/6) och vinnaren får åka till RM i Gävle och EF i Bryssel på MD:s bekostnad. Läs mer på hemsidan eller ”fråga” undertecknad.

Medlemmar.

Vi har nu nått mitt mål fullvärdigt distrikt (1250 medl.) och är 1253 medlemmar. En ökning med +16. Men inget är beständigt. Det är viktigt att ta hand om dessa nyintagna medlemmar! Vi hälsar följande 18 medlemmar välkomna i lionsgemenskapen: Tim Micheelsen, Birgitta Wennermark, Bengt Jonson, Åke Sjögren och S-O Johansson Tingsryd, Elda Cernik LC Karlskrona J, Birgitta Steneld och CG Carlsson Bräkne/Hoby, Stefan Fransson Alvesta, Fia Gavelli Uppvidinge, Börje Dahlberg Växjö D, Ann Sandberg och Emelie Hammevik Torsås, Christos och Carina Karapanos Virserum, Kjell Turesson och Catharina Petterson Gamleby/Överum samt Ulla Lind Vimmerby Linnea.

Månadens klubb är LC Tingsryd som tog in inte mindre än FEM medlemmar.
Kan nämnas att vi vid NSR på Island nyligen, fick reda på att vi var det enda distrikt i Norden som låg på plus. Numera har även SV nått dit med +1.Det var inte mindre än 12 klubbar med 80 % närvaro eller mer rapporterat t.o.m. den 29/1.De tre ”bästa” var: Virserum 91 %,Torsås 88 % och Sölvesborg 86. %.

Kalendarium.
Det planerade DR 4 i Virserum den 17/3 ställs in, då vi inte har några viktiga frågor som behöver behandlas då. Nästa möte blir DM i Hultsfred den 14 april med anmälan senast den 7 april till Göte Nilsson Skicka mail här
Hela distriktsrådet förväntas delta.Klubbarna har en röstberättigad delegat per 10 medlemmar.Se till att ni fyller er kvot !Ett mycket trevligt partnerprogram kommer att erbjudas.Kallelse/inbjudan kommer i god tid före den 29/2.Besöker följande klubbar i februari: Vetlanda (zonmöte) 2/2, Mönsterås 8/2, Aneby 14/2, Vimmerby Linnea 15/2 och Lammhult 17/2.

Konvention lotteriet vanns av LC Vetlanda