Skip to Content

Nyhetsbrev nr:3 September 2012

Hej Lionsvänner.
Nu har vi kommit in i första höstmånaden och klubbarna börjar komma igång med sina aktiviteter igen. Det var Kick Off för Distriktsrådet i helgen. Många idéer kom fram och diskussioner fördes hur vi skall kunna förnya och förbättra verksamheten i distriktet. Stort tack till er alla.
ANMÄLNINGSTIDEN för distriktsmötet i Karlskrona är förlängt till den 11 september. Ni kan anmäla er på sidan www.lions-sm.nu/jarramas och länka er vidare till distriktsmöte.
MÄSSLINGSKAMPANJEN har blivit förlängd då målet på 10 miljoner kronor inte nåtts. Det dör ca 450 barn dagligen av denna sjukdom. Lions kan bidra med att utrota denna sjukdom. Distriktsrådet föreslår att klubbarna betalar in 50 kr per medlem. Betala till DK och märk inbetalningen med ”Mässlingskampanjen”.
VÄRLDENS BARN Insamlingshelgerna för världens barn är 6 och 13 oktober. TV-galan äger rum den 12 oktober. Målet för hela insamlingen är 80 miljoner kronor.
200 TÄLT behöver köpas in då det varit många katastrofer och lagret börjar ta slut. Ett tält kostar 5000 kr. Distriktsrådet föreslår att varje klubb köper minst ett tält.
MEDLEMSANTALET är nu 1238 i vårt distrikt. GMT (medlemsteamet) har lite att jobba med för att komma med förslag på hur vi skall kunna bli flera. Alla tips och idéer mottages tacksamt.
PR/INFO Distriktets PR-ansvarige, Johnny Berggren, vill ha kontaktuppgifter till samtliga klubbars pr/infoansvariga. Maila till j.berggren@swipnet.se eller ring på 0480-474 664.
Den 5/9 åker samtliga distriktsguvernörer till Bryssel för att delta på Europaforum. Där anordnas flera seminarier, bl a hur vår organisation skall synliggöras och få ut budskapet om vad Lions står för och vad vi åstadkommer i världen. Vi håller naturligtvis också tummarna för distriktets kandidat, Viktor Odegarden, som förhoppningsvis tar hem titeln ” Young Ambassador” och priset på 3500 EUR i konkurrens med sex andra ungdomar från olika delar av Europa.
Min besökskalender börjar fyllas på, vilket jag tycker är oerhört spännande. Det skall bli riktigt roligt att komma ut i klubbarna och träffa er och ta del av er verksamhet.
Väl mött i Karlskrona den 15 september.
Bästa Lionshälsningar Monica Jönsson, DG 101 SM 2012-2013
Yndebyväg 131, 294 92 Sölvesborg
Tel: 0456-302 56, 0709-39 89 06
ynde131@spray.se eller dg101sm@lions.se