Skip to Content

Nyhetsbrev nr:1 Juli 2012

Hej Lions
Här kommer mitt första nyhetsbrev till er.
Först vill jag tacka för förtroendet ni gett mig att vara DG i vårt distrikt. Jag ser fram emot att vara er budbärare i Lions Sveriges styrelse. Tillsammans hoppas jag att vi får ett bra år.
Är nu hemkommen efter Convention i Busan, Sydkorea. Vi var mer än 55 000 Lions samlade. Tack vare detta kommer vi med i Guinness rekordbok som världens största Convention för hjälporganisationer.
Det är många intryck att ta in. Först var det DGE-skolan som avklarades tillsammans med Norges, Danmarks och Islands DGE. Sen var det dags för Wayne A. Madden att installeras som vår nye internationelle president. Hans tema för året är ”IN A WORLD AV SERVICE”. Efter detta fick ca 750 st DGE svära Lionseden och våra partner dra av taggen från våra namnbrickor. Jag måste säga att jag kände mig stolt att vara Lions, och särskilt som representant för 101 SM.
Wayne A. Maddens budskap är att under hans år förbättra livet för människor med läs- och skrivsvårigheter. Ett av fyra barn i skolåldern är analfabet. Sedan har vi fortfarande mässlingskampanjen som behöver stöd. Målet är att skydda 150 miljoner barn mot denna sjukdom. Det dör 450 barn om dagen av mässling.
Det första GR-mötet har också hållits i Busan. Jag skall inte trötta ut er med mer information om detta nu. De flesta klubbar har ”sommarlov” och det är tid att ladda batterierna inför bl a Röda Fjädern kampanjen som officiellt drar igång idag, 1 juli.
Några datum att notera:
1 september, distriktsrådsmöte och Kick Off i Sölvesborg (kallelse kommer).
15 september, distriktsmöte på Marinmuseum i Karlskrona (kallelse kommer).
En viktig del i DG:S uppgifter, som jag ser fram emot extra mycket, är besöken i klubbarna. Ring eller maila så snart som möjligt om och när ni vill ha besök av mig.
HA EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR!
Monica Jönsson
DG 101 SM 2012-2013
Yndebyväg 131, 294 92 Sölvesborg
Tel: 0456-302 56, 0709-39 89 06
ynde131@spray.se eller dg101sm@lions.se