Skip to Content

Nyhetsbrev nr 9, 2016/2017

Nyhetsbrev 9

Hej alla Lionvänner.

Ni som är lite äldre kommer nog ihåg Elsa Beskovs månadsbilder, till vänster är mars månadsbild i serien, de är riktiga barndomsminnen för mig.

Mars månad är nog den tid på året då vi svenskar mest tänker på längdskidor och stor tävling, Vasaloppet går ju av stapeln första söndagen i mars.

Sommartiden börjar den 26 mars, på tal om sommar vet ni att värmerekordet i mars var hela +22,2° den 30 mars år 1968.

Den första mars 2017 beslutade också Lions hjälpkommitte´att sända 225 000 kr till Sudan, Somalia och Kenya och den svältkatastrof som råder där.

 

Bob har ordet
Vi behöver er hjälp!

Vårt jubileumsmynt började säljas den 18 januari 2017. Per dagens datum har vi sålt cirka 38 000 mynt. 

Den första veckan sålde vi totalt 30 456 mynt, vilket var uppmuntrande. Men vecka 2 minskade försäljningen till lite över 8 000 mynt vilket är en markant minskning jämfört med vecka 1. Om försäljningen fortsätter att minska under de första 60 dagarna kan U.S Mint komma att avbryta tillverkningen av vårt jubileumsmynt, tillverkningen av ytterligare mynt baseras enbart på förväntad försäljning. Vi kan inte låta detta ske av följande anledning. När U.S  Mint har passerat gränsen för att programmet ska gå med vinst (cirka 200 000 mynt) kommer USD 10 från varje sålt mynt att gå till LCIF.

Om vi säljer alla 400 000 mynt, som planerat, kommer USD 4 miljoner att gå till LCIF för att stödja våra globala humanitära  initiativ. Föreställ er hur många fler människor vi skulle kunna hjälpa! Vi vet att det tar tid att få ut information till våra Lionmedlemmar och det är här som ni Lionledare kan göra skillnad. I er mycket respekterade och inflytelserika roll kan ni bidra till våra marknadsföringsinsatser genom att marknadsföra myntet när ni träffar Lionmedlemmar och uppmuntra dem att köpa ett mynt. Om ni redan har beställt och mottagit ert mynt kan ni ta med det till evenemangen så att Lionmedlemmarna kan se hur vackert och värdefullt detta mynt är. 

Med er hjälp kan vi göra detta program till en framgång! 

Med vänlig Lionhälsning,

Chancellor Bob Corlew

 

Gr-möte 5

GR-möte 5 var denna gång i Kinna den 24/3-26/3. Protokoll kommer på vår hemsida när det är justerat,

http://www.lions.se/medlemmar/Login/gr-protokoll/2016-2017.htm

 

Riksmöte

Glöm inte att anmäla er till riksmötet där Lions firar 100år.

http://rm2017.lions.se/

 

Mässling

Den välkände professorn i global hälsa, Hans Rosling, har gått bort.

Precis som vi i Lions, världen över, har Hans Rosling ägnat mycket uppmärksamhet åt att utrota sjukdomen MÄSSLING. På nedanstående länk finns en drygt 21 minuter lång video där Hans Rosling pratar om både Ebola och Mässling. Det börjar med cirka 6,5 minuter om Ebola och resten om Mässling.

Vill man hoppa direkt på Mässlingen så går det bra. Klicka här

Vi ligger fortfarande en bra bit från vårt mål, se nedan.

Bästa hälsningar
Jan-Åke

 

Medlemmar

Vi tappar Lionsmedlemmar i distrikt 101 SM, just nu 1 185 medlemmar.

Visste ni att en medlem hjälper upp till 70 personer årligen till ett bättre liv.

Jag vill uppmana er alla att försöka värva nya medlemmar till er Lionsklubb.

 

Video

Se på den här videon, Lions framåt, den är riktigt bra, följ länken.
https://youtu.be/k4Pd-x9YjTs

 

NSR

Här finns protokollet från NSR (Nordiska SamarbetsRådet) på Island att läsa, följ länken.  http://nsr.lions.se/protokoll/2017-Island.pdf

 

De Glömda Barnen

Målet för de glömda barnen är:

• Att genom insamlingar/aktiviteter i Sverige under höstarna 2016-2018 samla in 1 SEK/ invånare ca 10 miljoner kronor varje år.
• Att minst 90 % av samtliga Lionsklubbar i Sverige deltar i insamlingen.

Projektperiod : 2016-08-15 till 2019-06-30
Insamlingsperiod: 2017-10-10 till 2017-12-31 och 2018-10-10 till 2018-12-31    

 

Barndiabetesfonden

Sveriges lions har varit Barndiabetesfondens största och viktigaste givare sedan starten. Nu kan vi lions stödja fonden genom att delta i den namninsamling som ska sändas till Postkodlotteriet för att lotteriet ska inse att forskning kring barndiabetes är av högsta vikt. Se nedan! Skriv inte bara på! Skicka detta uppror till vänner och bekanta!  http://namninsamling.curediabetes.se/index.php

Linköping i februari    

Per Krantz och Bernt Fransén

Distriktsguvernör 101-A och  Lions representant i Barndiabetesfondens styrelse

 

Roll-up

Vet du att klubben kan få sin egen roll-up och affisch?

Det finns några varianter att välja på. Gå till www.lions.seoch välj ”För medlemmar” och sedan länken PR. Kontakt gärna kontoret för mer information.

 

Värna om vår planet i april

En bra miljö på jorden börjar med sunda samhällen. Den 17– 23 april kan du delta tillsammans med presidenten kansler Bob Corlew och Lionmedlemmar runtom i världen i en speciell hjälpvecka för att värna om vår planet och miljön på din hemort. Att städa i en park eller plantera träd i närområdet är ett par av otaliga exempel på vad ni kan delta med under globala hjälpveckan för att värna om vår planet. För mer information om hur er klubb kan göra en insats, se webbsidan för globala hjälpveckan och börja planera ert serviceprojekt i dag!

 

MyLCI

Varje klubb är ansvarig för sin del av MyLCI. Klubbpresident, klubbsekreterare och klubbkassör har befogenhet att redigera i MyLCI.

Glöm inte att uppdatera registret i er klubb varje månad.

 

Vi älskar att hjälpa - Vi finns på plats - Vi gör det möjligt


Anders Hult
DG 101SM