Skip to Content

Nyhetsbrev nr 6 Oktober

Hej lionsvänner!
Nu närmar sig julen med stormsteg och vi har ställt tillbaka klockan en h. Vi får ersätta det begynnande höstmörkret med mysljus både inne och ute, men framförallt i själen och inte låta ev. skiljaktigheter förmörka tillvaron. Glöm inte: I Believe Jag tror att jag som Lions kan göra skillnad.
Katastrofer.
Det jordbävningsdrabbade Turkiet lider svårt och 1000-tals människor har fått sina hem raserade. Tyvärr får vi f.n. inte komma in med hjälpsändningar där .Detta har MSB meddelat.
I Thailand har det regnat oavbrutet i flera veckor och landet har upplevt de värsta översvämningarna på 50 år. Där kan klubbarna bidra genom att skicka pengar till Lions Katastrofhjälp. LC Tranås har bidragit med 15 000 kr.
Gällande Afrikas Horn skall klubbarna fortf. sätta in pengar på DK:s konto BG 143-1204.
Världens Barn.
Kampanjen har hittills givit 79,5 milj. och eftersom året inte är slut, kommer vi att nå målet 80 milj. I vårt distrikt utmärkte sig följande kommuner (plac och kr/inv):14.Högsby 14 kr ,23.Borgholm 13 kr , 27.Mönsterås 11,50 kr och 36.Hultsfred 10,60 kr. Som vanligt vann Sorsele med 117 kr/inv.
Bästa klubbar i distriktet(hittills) är: Nässjö 80 000 kr, Karlskrona J 50 000 kr och Alvesta 42 258 kr.
Synvård.
Klubbarna kan nu beställa en fin låda för insamling av beg. glasögon. Då får man en dekal med klubbens namn att klistra på lådan. Den kostar 49 kr +moms och beställes av f.d. FUU-ordf. Per-Åke Öster mail. Perake.oester@swipnet.se .Glasögonen skall sedan lämnas till någon Specsaversbutik. Var dessa butiker finns hittar du om du ”googlar”.
Medlemmar
Man arbetar mycket bra i klubbarna med medlemsrekrytering, men minst lika viktigt är att behålla medlemmarna (retention).I distriktet har vi nu 1240 medlemmar +3.
Vi är därmed Sveriges bästa distrikt per den 30/10.Näst bästa är S med –2.

Vi hälsar härmed följande 12 nyvalda medlemmar välkomna i vår gemenskap:

Ulla Birgersson LC Karlshamn
Cenneth Carlsson LC Växjö D
Joackim Wickström LC Växjö D
Lars Arvidsson LC Borgholm
Ola(Olafur) Olafsson LC Mörbylånga
Ulla Lourié LC Mörbylånga
Karin Ericsson LC Mörbylånga
Christer Lourié LC Mörbylånga
Stefan Karlsson LC Högsby
Lars-Ola Svensson LC Högsby
Sandra Timm LC Vetlanda (27 år !)
Sophia Almqvist LC Hultsfred

GRATTIS LC Mörbylånga till det fina”fiskafänget”!
Klubbar med mer än 70 % närvaro: Högsby 79 %,Tingsryd 83 %, och Mönsterås otroliga 91 %!LC Mönsterås har aviserat att man väljer in fyra nya medlemmar i december! Ibland är det svårt att utläsa procenten i protokollen
Kalendariet.
Nästa distriktsrådsmöte är den 19 november i Lenhovda. Jag besöker följande klubbar i november Virserum den 10:e och Målilla/Mörlunda den 14:e.Hösten är i princip fullbokad, men hör av er för klubbesök efter nyår. Min besökslista kan du hämta på distriktets hemsida.

Ha det bra i höstmörkret.

Torgny Rönnestad
DG 2011-2012