Skip to Content

Nyhetsbrev nr 2 Augusti 2012

Hej Lions
En fortsatt trevlig sommar på er. Jag hoppas att ni haft det skönt, även om vädret inte varit det bästa. Men för dom som gillar plocka svamp kommer det att bli en bra höst.
Nu är det snart dags för klubbarna att dra igång det nya verksamhetsåret. De flesta har fortfarande sommaruppehåll, men många aktiviteter genomförs ändå. Här i Sölvesborg har vi t ex kört med Lionståget från LC Högsby på vår Killebomfestival samt arrangerat sommarläger för barnhemsbarn och särskola från Litauen. Glöm inte skicka in bilder och artiklar till vår hemsida från er klubbs aktiviteter. Skicka materialet till ulf@olohem.se Det är ett bra sätt att dela med sig av tips om hur klubbarna arbetar. Hemsidan innehåller också en hel del annat som är bra att ta del av. www.lions-sm.nu. Men skall den fungera fullt ut behöver klubbarna förse den med material.
Den 24/8 är det Guvernörsrådsmöte nr. 2 i Malmö och helgen efter är det kick-off för distriktsrådet i Sölvesborg. Därefter har vi distriktsmöte den 15 september som kommer att genomföras i Karlskrona. Det är LC Karlskrona/Jarramas som står som värd och ni kan gå in på deras hemsida www.lions-sm.nu/jarramas och anmäla ert deltagande. Senast den 3 september skall anmälan vara LC Jarramas tillhanda.
Tyvärr är vi inte ett fullvärdigt distrikt längre. I nuläget är det 1247 medlemmar i SM. Vi behöver bli fler lions i hela Sverige. Allt blir mycket jobbigare ju färre vi blir. Aktiviteter kan inte genomföras på samma sätt, och det i sin tur ger mindre medel att hjälpa till med.
Vidare har vi vakans på VZO i Zon 2, 3 och 5. Hur kan vi inspirera till att få flera ledare? En del är att erbjuda utbildning. Vi ni gå på en utbildning, hör av er till 2:e VDG Anders Eriksson.
Vår IP Wayne A. Madden vill att Lions har ungdomarna i fokus under augusti månad. I distriktet är det flera klubbar som skickar stipendiater på internationella läger. Det är en fantastisk ungdomsaktivitet som ger bra PR. Varken ungdomarna eller deras föräldrar glömmer Lionsrörelsen efter detta.
Nu börjar inbjudningarna till klubbesök att komma. Vill ni ha besök, hör av er till mig.
Med hopp om att vi skall få ett bra verksamhetsår tillsammans, ser jag fram emot att träffa er i Karlskrona på distriktsmötet.
Bästa Lionshälsningar Monica Jönsson, DG 101 SM 2012-2013
Yndebyväg 131, 294 92 Sölvesborg
Tel: 0456-302 56, 0709-39 89 06
ynde131@spray.se eller dg101sm@lions.se