Skip to Content

Nyhetsbrev nr 10 Februari

Hej lionsvänner!

Våren är på gång. Vintergäcken och snödropparna blommar. Man känner hur allt liv håller på att väckas ut vinterdvalan och dagarna blir ljusare. Det går åt rätt håll. Känns bra !

Röda Fjädern.
En aktivitet som börjar i juli med insamlingsmål 13 miljoner. Alla presidenter har fått ett Nyhetsbrev med info. I maj månad får klubbarna ett startpaket med
Affischer, pins, broschyrer, dekaler m.fl. Alla pengar skall sättas in på DK:s BG!Märkes RFj. Pengarna går sedan till BDF (barndiabetesfonden). Detta har rönt ett enormt intresse bland klubbarna.

Mässlingsinitiativet.
En spruta ett liv kostar 1 USD!Mässlingen tar varje år livet av 164.00 barn eller
450 barn dagligen i världen. För varje donerad 2 USD skänker Bill Gates fond 1 USD. Vid 10 milj. USD skänker BGF 5 miljoner USD (=33 milj SEK)!
Jag rekommenderar ett frivilligt bidrag från klubbarna på drygt 1USD/medlem; avrundat till 10 kr/medlem. En klubb med 30 medlemmar har då räddat livet på 45 barn ! Pengarna sätts som vanligt in på DK:s BG 143-1204. Märkes mässli.

Unga lionsambassadörer.
Två nomineringar har kommit in i distriktet. Ingen från övriga nio distrikt. Det innebär att distriktsvinnaren också blir MD-vinnare (sverige-).De nominerade är:
Viktor från LC Sölvesborg och Melli från LC Hultsfred. En opartisk jury kommer att senast den 15 mars ha utsett kandidaten.

Medlemmar.
Vi är nu 1252 medlemmar eller +15 ,vilket innebär att vi precis är över gränsen för fullvärdigt distrikt. Vi hälsar följande medlemmar välkomna i lionsgemenskapen:
PO Axelsson LC Ronneby, Cecilia Dahl LC Olofström, Sven Bovin LC Karlskrona Jarramas och Inger Rydbrink LC Nybro.
Klubbar med 80 % närvaro eller mer: Rottne 97 %, Högsby 88 %, Virserum 85 % och Vetlanda 81 %. Otroligt bra !
Månadens tulpan tilldelas LC Rottne !

Kalendariet.
DM i Hultsfred den 14 april. Anmälan senast den 2 april. Kallelse har gått ut till klubbarna. OBS! Trerätters lunch, frukost och eftermiddagsfika ingår i avgiften 295:- Partners betalar subventionerad avgift bara 145:- !De erbjuds två seminarier. Bl.a. med en lionsstipendiat från Hälsouniversitetet som håller föredrag om: ”Senläkning, belastning och inflammation Hur kan vi förbättra läkningen och rehab”? Bonus: De klubbar som anmäler deltagare senast den 14 mars deltar i utlottningen av tre trisslotter.
Riksmötet i Gävle den 17-19 maj .Gå in på lions hemsida och anmäl dig digitalt senast den 1 april. Därefter blir det tillägg.
Jag besöker zomnötet i Växjö den 7/3 och åker på klubbesök i Tingsryd den 6/3,Hultsfred den 8/3 och Borgholm den 21/3.Har därefter besökt alla zoner och 18 klubbar.