Skip to Content

Nyhetsbrev 8, 2016/2017

Nyhetsbrev 8, februari 2017

Hej alla Lionvänner.

Februari kallades förr i Sverige för göjemånad, "Göj" betyder ”tunn snö” eller "spårsnö". Det är eventuellt släkt med det Grekiska ordet chion som betyder "snö". Göjemånad kan med denna tolkning översättas med snömånad. Februari innehåller i år både alla hjärtans dag den 14 och fettisdagen den 28, en fin månad för att fira lite extra i alltså.


Bob har ordet

Bästa lionmedlem,

Det är 2017 och vårt hundraårsjubileum är äntligen här! Under de senaste tre åren har Lions medlemmar firat vårt jubileum genom att hjälpa över 120 miljoner människor, bjuda in nya lionmedlemmar och genomföra bestående projekt i samhällen runt om i världen.

 Det hundrade året är ett perfekt tillfälle att ta klubbens firande till nästa nivå.

Att planera ert eget firande är inte bara ett roligt sätt att samla klubbens medlemmar och samhället, det är också en fantastisk möjlighet att betona klubbens insatser och visa era vänner och familjer vad Lions handlar om. Och kom ihåg, det finns inget bättre sätt att fira eller visa upp den sanna lionandan än att hjälpa behövande. 

Ladda ner Hundraårsjubileets planeringsvägledning för planera ert firande och dra nytta av nya möjligheter av tillväxt, hjälpinsatser och framgång. Låt oss göra 2017 till ett år att minnas!

 


Teckningstävlan

Årets vinnare i teckningstävlan är Iris Rundström från Rönninge utanför Stockholm. Lions i Salem hade sänt in teckningen. ”Ett firande av fred” är titeln på Iris teckning.

 


Conventionlotteriet

Dragning i conventionlotteriet utfördes på DR- mötet och vinnare blev LC Bräkne Hoby.

GRATTIS!


Förslag på ny distriktindelning

Nedan ser ni det förslag som framtidsgruppen har tagit fram för ny distriktindelning i Sverige.

Motion gällande ny distriktsindelning, med tidsplan är insänd till RM 17 och ställer sig bakom Framtidskommitténs rapport och förslag. Det innebär att vi blir 9 zoner och 62 klubbar med i dagsläget 1812 medlemmar.

GR beslutade att kommittén fortsätter arbetet med ny distriktsindelning förstärkt med PID Bruno Ahlqvist och att ett förslag utarbetas till RM 17. Beslutades även att respektive distrikt rapporterar till kommittén samt gör kostnadsberäkningar tillsammans med Controller Bengt Parkstam.

Så ser det ut just nu, sänd gärna synpunkter till mig både positiva och negativa.Tält

Vi behöver fler tält, som ni känner till är alla våra tält utkörda till Mosul p.g.a. en stor flyktingström där, behovet av nya tält är akut, pris 6000:- st, om ni ämnar stötta med tält så gör en inbetalning till DK Hans.


Distriktsrådsmöte 3

28/1 genomfördes distriktsrådsmöte 3 i Lenhovda, ett stort tack till LC Lenhovda för en bra organisation runt mötet.

Där fick deltagarna den senaste informationen från våra zoner och kommittér, zonordförande informerar er på nästa zonmöte. Protokoll kommer att finnas på vår hemsida när det är justerat.


Inbjudan till DM i Vetlanda

Lions Club Vetlanda bjuder härmed in klubbarna i 101SM till distriktsmöte den 22 april 2017.

Mötet gästas av vår GRO Mattias Öberg från LC Avesta och vi får även en föredragshållare via Lions Forskningsfond.

Inskrivning från klockan 08.45 med kaffe och fralla. Mötet börjar klockan 09.30

Anmälan - Mailas till Hans Folkesson brev@hans-folkesson.se  Glöm inte att ange ev. allergier eller önskemål om vegetariskt

Datum - Lördagen den 22 april

Tid -  Klockan 08.45-16.00

Lunch - Gemensam lunch klockan 12.00-13.00.

Plats - Njudungsgymnasiet, Vetlanda

Deltagaravgift - 350 kr per person.

Hälsningar
DM kommittén 2017

Om intresse finns för en bankett till kvällen den 22/4 så hör av er till Hans Folkesson omgående.


Nästa nummer av tidningen LION

Manusstopp för nr 5 är den 3/4 2017.
Det blir en specialare om Lions 100 år. Vill klubben ha extra tidningar? De kostar 3 kronor styck (tryck o frakt). Beställ senast 3 /4 genom att e-posta antal och leverans samt fakturaadress till: tidningenlion@lions.se

 

VÄLKOMNA TILL 2017 ÅRS RIKSMÖTE I UPPLANDS VÄSBY

2017 är ett fantastiskt Lionsår. Det är året när Lions vänder blad. 2017 har vi funnits som internationell hjälporganisation i 100 år.
2017 är året vi möter framtiden och siktar på nästa sekel. Riksmötet 2017 blir samtidigt ett avslut och en början. Vi minns det vi gjort och siktar mot nya utmaningar och möjligheter.
Temat för årets Riksmöte är TILLSAMMANS.

Välkommen med er bokning         
Hälsar Thorbjörn Bengtsson
Riksmötesgeneral
Distriktsguvernör 101 U                              

 

Lions jubileiumsinsamling

För Barn och Ungdomar i Sverige”. Det finns många barn och ungdomar i Sverige utan ekonomiska möjligheter att få uppleva gemenskap med andra barn, ungdomar och vuxna i lämplig miljö. En del blir kvar i sitt bostadsområde när andra åker iväg. Därför vill Lions ge dessa barn en möjlighet till ny miljö som ger livskvalitet genom att stödja så att de till exempel kan: Åka på sommarkollo, delta i intressanta fritidsaktiviteter eller delta i olika utflykter.  Lördagen den 6/5 är alla Sveriges Lions ute och samlar in pengar till Jubileumsinsamlingen.

 

Det går också bra att söka bidrag nu från Lions jubileumsinsamling, gå in på hemsidan där finns ansökningsblankett och information.

 

Vi älskar att hjälpa - Vi finns på plats - Vi gör det möjligt


     Anders Hult
     DG 101SM