Skip to Content

Nyhetsbrev 5, november 2016

Nyhetsbrev 5

Hej alla Lionvänner
nu råder det normaltid igen och november har svept sin våta mörka filt runt oss, då är det skönt att krypa upp i soffan och läsa en god bok eller se en spännande film och ladda batterierna inför Lionsarbetet till alla julmarknader.

Novembermörker

Mörker på jorden, kallast i norden,
vinterns tid är här på nytt.
Mörker på jorden, kallast i orden,
sommarens fåglar har åter flytt.
Grå är dagen och svart är natten,
som tysta skogar med fruset vatten.
Dagarna är nu så evigt korta,
och sommarens ljus så långt, långt borta.
Mörker på jorden, kallast i norden.
vinterns köld har åter grytt.
Novembermörker på jorden, kallast i norden,
vinterns tid är här på nytt.

Okänd

 

Gr-möte 3

12/11 - 13/11 hålls GR-möte 3 i Gävle.

Ni är alla välkomna att närvara på mötet. Protokoll kommer som vanligt att läggas ut på MDs hemsida.

 

Världens Barn

101 SM har samlat in 525 000:-till dags datum, mycket bra jobbat SM!

Lions Sveriges projekt
“De glömda barnen 2”

Pågår för fullt, kampanj period 2016-10-15 till 2016-12-31

PR Material

Maud har skickat ut material till samtliga PRC i distrikten, se till att pluggannonser etc kommer till era

lokaltidningar. ”Gratis är som bekant gott” Eva Persson i S, gör ett kanonjobb ring gärna henne och

lyssna hur hon gör.
 

Vart skickas insamlade medel?

Klubbarna skickar pengarna till respektive distriktskassör som sedan skickar vidare till Lions Sverige

senast 15/1 2017.

Artiststöd.

Med start den 5 november i Örebro kommer gruppen Afrodite att starta sin höst turné.

Besök hos 101SM;
11/11 Karlskrona
12/11 Kalmar
​25/11 Växjö

Här kan vi klubbar/zoner på de platser de uppträder hjälpa till med ev. biljettförsäljning,

parkeringar, garderobshjälp etc. Info-bord är också bra om vi kan ha på plats, info om både Lions och De Glömda Barnen. Ett bra tillfälle att få Lions att synas

Kontakta Ralf Melin 070-328 7204 han har all information.

 

Lejonkronan

Lions Hedersråd delar vid riksmötet ut Lejonkronan varje år. Denna Lejonkrona är en ständigt vandrande trofé och utdelas av Hedersrådet till den klubb i Sverige som under året utfört den ”mest aktningsvärda aktiviteten”. 2016 fick Lionsklubben Borensberg utmärkelsen. Motiveringen var klubbens projekt att medverka till att driva en skola i Kambodja för de allra fattigaste barnen.

Lejonkronan tros vara en gammal hövdingekrona och kommer ursprungligen från Etiopien, ägd av kejsaren Haile Selassie. Den skänktes till fd länspolischefen Axel Blomer i Falun, som tack för hans insatser under 1946-1949. Lejonkronan donerades sedemera till Lions Sverige, med idag ca 12000 medlemmar i 450 klubbar. Lejonkronan förvaras på en betryggande plats och exponeras endast vid Lions Riksmöten. Den klubb som tilldelats denna trofé erhåller ett diplom samt ett foto av kronan som bevis.

Nu är det dags att nominera en klubb i vårt distrikt 101SM som ni tycker ska ha Lejonkronan 2017. Sänd in nomineringarna till mig före 1 mars 2017.

Ungdomsutbytet

Varje år introducerar Lions internationella program för ungdomsläger och ungdomsutbyte unga människor, 17-21 år, till livet i andra kulturer genom att hjälpa dem resa till dessa läger. Alla ungdomsläger och ungdomsutbyten innefattar ett längre boende som ordnas av en av våra många klubbar. Aktiviteter kan vara besök till kulturella eller naturbetonade sevärdheter, idrottsevenemang och landsinformation från lägerdeltagarna.

Lägerkatalogen kommer att finnas på MD s hemsida inom kort. Jag uppmanar klubbarna att skicka ungdomar på dessa läger, anmäl senast 15/12 till YEC Monica Jönsson, 0709-398906, ynde131@spray.se

Obs! Ska vara kompletta ansökningar.

 

Bob Corlew

Bob säger att vi har så många anledningar att fira, han trycker på att vi ska utföra ett bestående projekt i vår närhet.

”Få din klubb att synas”

Vad vore väl bättre än att lysa upp något i din kommun, ett träd en skulptur eller något som ni är stolta över i er närhet med hjälp av en strålkastare. Vi är lite dåliga på att belysa något fint här i Sverige.Tag kontakt med din kommun och se vad din klubb kan sponsra.

LCIF

Som klubbens president ansvarar du för att utse klubbens LCIF koordinator. Vilket spännande sätt att vara en del av LCIF:s framtid. Klubbens LCIF-koordinator utses av klubbens nomineringskommitté och väljs som en styrelsemedlem med en ettårig mandatperiod tills omval följande år. Klubbens LCIF-koordinator har ett nära samarbete med lokala klubbledare och kommunicerar direkt med LCIF:s distriktskoordinatorer för att säkerställa att man följer distriktets mål. För information kontakta Jan-Åke Åkerlund, jan.ake.akerlund@gmail.com
 

Nomineringar till MD och distriktet

Tänk på att nominera till posterna i MD före 31/12-16 och distriktet före den 31/1-17 till Distriktsvalnämndsordförande Paul Josefson Tel 070-55 36 365, josefsonp@gmail.com tänk bara på att de nominerade ska vara vidtalade innan ni nominerar dem.

Vi behöver omgående en ny jubileums kordinator i distriktet, Anders Eriksson har valt att sluta sitt uppdrag, tack Anders för allt arbete du lagt ner i distriktet inför Lions 100 år, vi ser fram emot riksmöte 2018 som jag vet att du arbetar mycket med.

Anmäl till undertecknad om ni är intresserade att ta vid efter Anders.

MD

MD har i dagarna tagit fram en ny PR strategi tillsammans med Springtime, en ny modern PR strategi som ligger i tiden. Mer information kommer i nästa nyhetsbrev. 

Motioner

Jag har fått en del frågor om motioner, följande gäller:

Motion till Riksmöte skall adresseras till Guvenörsrådet och sändas in till mig före den 31/10 året före Riksmötet.
Motion till distriktet skall sändas till distriktsekreteraren före 31/1 för att behandlas vid distriktsmötet i april.
Motioner kan bara skrivas av en klubb, skall vara skriftlig och vara undertecknad av klubbpresident.

 

Varhelst det finns ett BEHOV, finns det en LIONMEDLEM!


Anders Hult
DG 101SM