Skip to Content

Nyhetsbrev 2, augusti 2016

 

Nyhetsbrev 2

Semestermånaden är avslutad och vi går in i den vackra sensommaren med kräftskivor och surströmmingsfester framför oss. Jag hoppas att ni alla är utvilade och antar alla de utmaningar som Lionsarbetet inför året har att bjuda på. Vi startar nu med vårt Distriktsmöte lördagen den 10 september 2016, kl. 10.00 i Löfstadkyrkan, Nygatan 7, Tranås, glöm inte att anmäla er senast den 26 augusti, Klicka här

IP Bob Corlew skriver till oss

Bästa Lionmedlem.  

Det är verkligen en ära att få vara din nya internationella president under vårt hundrade år av hjälpinsatser.

Oavsett var du befinner dig finns det möjligheter för din klubb att nå ut till fattiga och behövande samt att bringa hopp till mänskligheten.

IP Bob Corlew och hans hustru Dianne besöker Sverige, Avesta, den 20 augusti och stannar till den 23 augusti. IP Bob Corlew besöker GR-möte 2, söndag den 21 augusti kan de som vill lyssna på IP Bob Corlew i Avesta. IP Bob Corlew och hans hustru erbjuds ett utflyktsprogram den 22 augusti som GRO anordnar och den 23 augusti reser de vidare till Island.


Protokoll från GR-möte 1.

  • Val av ordförande för PR och informationskommittén.


Beslutades att på tre år utse IPDG Åke Nyquist till ordförande för PR- och informationskommittén.

  • Kommunikationsbyrån Springtimes förslag till PR-strategi.


PR-företaget Springtime har tagit fram en offert, daterad 2016-03-30,avseende PR-strategi för MD 101.
Springtime har ett förslag på samarbetsvilliga företag där vi kan välja ett som sponsrar oss avseende de glömda barnen. Företaget tänks då betala Springtimes kostnader för PR-kampanjen. Det innebär att medlen för PR-strategin tas ur "pengapåsen" för att återbetalas när intäkterna kommit.
Springtime föreslår också att vi ska ha månadsgivare, exempelvis via en "givarapp" för mobiltelefon.
Beslutades att anta offerten från Springtime och börja samarbetet med dem snarast.

 

GR-möte 2 blir i samband med IP Bob Corlews besök i Avesta, alla är välkomna att deltaga på egen bekostnad.

GR-mötesprotokoll finns att läsa i sin helhet på Lions MD sida, klicka här

De glömda barnen

Lions Sveriges kontakter i Turkiet säger ”att Lions som humanitär hjälporganisation och vårt projekt, De glömda barnen, inte påverkas alls i Turkiet”, trots vissa oroligheter i Turkiet.. Det innebär att vi arbetar på som tidigare och att vi fortsätter planeringen för den kommande kampanjen i höst.

Läger för ungdomar

Ett ungdomsläger som arrangeras i samarbete mellan Lionsklubbarna i Vetlanda, Eksjö, Nässjö, Aneby och Tranås.

Deltagare på lägret var 28 ungdomar från 22 olika länder. De togs om hand av värdfamiljer i en vecka innan lägret startade den 16/7 med invigning i Eksjö kyrka. Ett stort tack till er alla som gjorde det möjligt att genomföra lägret, ett särskilt tack till Per Kindstrand LC Eksjö som tillbringade mycket tid på lägret under två veckor. Läs mer om lägret samt titta på bilder

https://lionshighland.wordpress.com/2015/09/02/hej-varlden/

Dr. Jitsuhiro Yamada har ordet

LCIF fastställer årligen ett insamlingsmål för att tillgodose Lions humanitära behov runt om i världen. Vi har ännu inte de slutgiltiga siffrorna för 2015-2016, vi förväntar oss att Lions donerade över USD 39 miljoner. Vilken otrolig prestation! Med din hjälp hoppas vi kunna samla in lite över USD 45 miljoner i år så att vi kan fortsätta hjälpa världen och främja harmoni.

Jag brukar se början på ett nytt år som början på något fantastiskt och jag ser framemot att få göra denna resa tillsammans med Lions medlemmar, som är de mest engagerade och osjälviska människor jag någonsin träffat. Jag vet att vi tillsammans kommer att åstadkomma otroliga saker i år. Tack för ditt engagemang för vår stiftelse!  

Med vänlig Lionhälsning,  

Dr. Jitsuhiro Yamada

Ordförande, Lions Clubs International Foundation

Lion 100 år

I nästan 100 år har Lionmedlemmar hängivet hjälpt sina samhällen och bidragit till utveckling och välfärd för miljoner människor runtom i världen. Målet är att hjälpa 100 miljoner mäniskor till 2018.

Din klubb kan göra en insats på hemorten och bidra till målet genom att delta i de fyra kampanjkategorierna, engagera ungdomar, syn till alla, lindra hungersnöd och värna om vår miljö för Hundraårsjubileets hjälputmaning. Ni bestämmer när ni vill genomföra hjälpprojekt och vilka projekt som passar er klubb och hemorten. Ta gärna kontakt med distriktets 100 års general Anders Eriksson.

Fredsaffischstävling


 

"Dela fred"

Yumo Zhu, Kina
12 år gammal


 

 

Glöm inte att beställa material till fredsaffischtävlingen, för ungdomar 11-13 år, sista datum för beställning är 1 oktober och sista datum för att sända in resultatet till mig är den 15 november.

Beställ och läs mer här http://members.lionsclubs.org/SW/serve/contests/peace-poster-contest/index.php

Medlemmar

Den 31 juli 2016 var det 1209 medlemmar i distriktet.

Ökning av 1 medlem/klubb under året gör underverk i vårt distrikt, tänk på att en medlem hjälper ca 50 personer i nöd.

 

Varhelst det finns ett BEHOV, finns det en LIONMEDLEM!

 

Vi träffas på Distriktsmötet i Tranås

Anders Hult

DG 101SM