Skip to Content

Nyhetsbrev 2 Augusti 2015

Aloha!

Logga YamadaJag är stolt över att vara Lion. Ja, så säger vår nye världspresident Dr Yokomada och jag håller med honom. Att få tillhöra världens största humanitära hjälporganisation med 1,4 miljoner medlemmar/ kompisar i hela världen, det är stort. När vi samtliga Lions i hela världen bestämmer oss för en sak, vilken kraft det blir i vårt arbete! Nedan hittar du våra fyra hörnstenar som visar hur vi tänker, samt varför man skall bli med i Lions.

 UNGDOM – SYN – MILJÖ - HÄLSA

Det är våra fyra hörnstenar som samtliga 1,4 miljoner Lions i hela världen arbetar med. Tänk, när vi alla i vårt distrikt, cirka 1240 Lions, arbetar med detta, vilken utväxling det blir.

Besök presidentens temasida och träffa Dr. Yamada, ladda ner hans presidentens tema och hitta innovativa verktyg för att få er klubb att prestera på sin högsta nivå. Ta reda på hur du kan hjälpa till att förmedla värdighet och harmoni till mänskligheten i dag! Fler frivilliga som utför samhällsarbete på fler platser än någon annan serviceklubbsorganisation.

När det gäller att ta sig an utmaningar är Lions svar enkelt: Vi tjäna. I mer än 200 länder, på sjukhus och äldrecentra, i regioner krossade av naturkatastrofer, i skolor och glasögonåtervinningscentra, utför lionmedlemmar frivillig samhällstjänst med att hjälpa, leda, planera och stödja. Eftersom vi är lokala kan vi tjäna de unika behoven på våra hemorter. Och eftersom vi är globala kan vi ta itu med utmaningar som går över landsgränser.

Vi vill att alla ska få en bättre morgondag. Därför stödjer vi synvårdsprogram och tjänster såsom synundersökningar, ögonbanker och glasögonåtervinning. Vi tillhandahåller synvårdsservice till dem som riskerar att förlora synen. Och vi samlar in donationer genom kampanjer som SightFirst och kampanjen SightFirst II.

Vi anser att alla förtjänar att få vara friska. Från att erbjuda hälsovårdsprogram som fokuserar på hörselförlust till att stödja insatserna för att kontrollera och förhindra diabetes arbetar frivilliga lionmedlemmar med att förbättra hälsan bland världens barn och vuxna.

Vi ger möjligheter för nästa generation. Oavsett om det gäller att ställa upp med frivilliga möjligheter för ungdomar och ledarskapserfarenheter i en leoklubb eller sprida budskapet om fred genom vår fredsaffischtävling, investerar våra ungdomsprogram i framtiden genom att vända sig till ungdomar.

Vi tjänar lokala samhällen – och värnar om vår planet.   När vi genomför praktiskt samhällsarbete och serviceprojekt samt tillhandahåller katastrofassistans förbättrar våra samhälls- och miljöprogram våra hemorter – och värnar om miljön.

Detta gör vi idag i våra klubbar

Glöm inte att rapportera till MyLCI vart ni skänker era insamlade pengar.

Lions distrikts möte den 12/9

Folkets park Vimmerby kl.10.00

Välkomna.

 

På hemsidan ser ni kallelsen och hur ni anmäler er. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma för att vara med att påverka hur vi skall ta oss an de utmaningar som 101 SM kan utföra.

Vi kommer att utöver sedvanliga förhandlingar genomföra nya spännande aktiviteter. Mer om detta kommer senare. Så anmäl er redan nu

Grattis till alla Våra Nya medlemmar i distriktet.

Ju fler vi blir ju roligare och enklare blir vårt arbete.

Introducera familj och vänner för Lions med Fråga en!

Som lionmedlem kan du påverka din hemort på många sätt. Dela den glädje det innebär att tjäna tillsammans med dina nära och kära. Fråga en börjar hemma.

Genom att bjuda in familj och vänner att gå med kan vi tjäna fler i vår fortsatta strävan för en värdigare morgondag!

För resurser som du behöver för att stärka era medlemsinsatser besöker du webbsidan Fråga en.

Logga Ask one

Du kan också fråga någon på jobbet, bland vänner. Hur ? Kolla https://www.youtube.com/watch?v=LvqfhQf40Yc&feature=player_embedded

Lions Lyfter

Du glömmer väl inte att boka uppföljning på ditt Lions Lyfter

Njut av augusti – kräftor och surströmming.

Det var allt för denna gång, men framför allt:

Aloha

 

ions 101 SM

DG 2015-2016

Jan Almqvist