Skip to Content

Nyhetsbrev 11 Maj 2015

101SM Verksamhet 2014-2015

Den 18 april höll vi vårt distriktsmöte som blev bra, med en blandning av information på förmiddagen som tilltalade de flesta deltagare. Eftermiddagens formella mötesförhandling genomfördes i rask takt med Lion Sven-Erik Karlsson LC Kalmar/Unionen som mötesordförande. Tack Sven-Erik för ordning och reda i förhandlingarna.

Vid de val som förrättades valdes de kandidater som nominerats av klubbarna, Jan Almqvist LC Hultsfred till DG-Elect, Anders Hult LC Vetlanda VDG och Christer Johansson LC Västervik 2vDG. Ämbetsperioden för de valda börjar 1 juli 2015.

 

Den 25 april inträffade katastrofen som förändrat livet för 1000-tals människor i Nepal. Det lilla landet mellan Indien och Tibet skakades av en enorm jordbävning med flera efterskalv. Rapporter om omfattande förstörelse har via media strömmat till oss och vi Lions i Sverige  har skyndsamt påbörjat stödja med våra tält och ekonomiska resurser som donerats av klubbar. LCIF beslutade per omgående att anslå $ 100.000 för räddnings och återuppbyggnads arbete. Det finns fyra Lionsdistrikt i Nepal med flera Lions klubbar och Leo klubbar som genomför hjälparbetet efter bästa förmåga på plats.

 

Den 27 april hade jag möjlighet att medverka på LEO Växjö charterfest som arrangerades av LC Växjö/Dacke på St. Sigfrids Folkhögskola. Nästa alla nya LEO medverkade, några var tyvärr upptagna av studiearbete. För de klubbar som kan tänka sig att starta en LEO klubb på sin ort så står distriktets LEO samordnare Monica Jönsson till förfogande för stöd och hjälp, vidare kan Evy Törnqvist LC Växjö/Dacke bistå med råd och dåd. LEO hanteras som en aktivitet i en Lions klubb!

 

Lions annonskampanj maj 2015

 

Ni klubbmedlemmar har väl inte missat att MD har gått ut med en stor annonskampanj nu i början av maj. Var med och dela information på Facebook och vår MD hemsida. Maud Nordell på MD skriver bl.a. följande På kampanjsidan ”Har du tid” finns en klickbar ruta: Bli medlem. Den går till www.lions.se där ”Bli medlem”-länken gjorts fet, när man klickar på den kommer ett formulär upp som någon förhoppningsvis intresserad allmänhet/människa skickar in. Blir ett mail som går till kansli@lions.se och det tar vi hand om och slussar till rätt klubb (beroende på var människan som visar intresse bor).” Bli inte förvånade ute i klubbarna om ni får förfrågan från intresserade som vill bli medlemmar i Lions Club och kanske i just din klubb.

 

Medlemmar, medlemsutveckling.

Under mars har följande nya medlemmar valt att bli en värdefull del av vår världsomspännande rörelse, varmt välkomna till Lions som medlem i en klubb.

 

Lars Jonzon                        LC Emmaboda

Gulli Persson                      LC Sölvesborg

Daniel Abrehe                    LC Växjö/Dacke

Christina Nilsson                LC Vimmerby/Linnéa

 

Genom att besöka LCI hemsida har varje klubbmedlem och klubbtjänsteman möjlighet att lära sig mer om Lions på egen hand. Där finns alla dokument som kan användas för medlemsrekrytering och medlemsutveckling samt inte minst för egen utveckling.

 

Presidieutbildning våren 2015

 

Vår utbildningsansvarige i distriktet GMT Bill A. Fridström har i samarbete med nuvarande ZO i zonerna 1-5 fastställt tidpunkt för presidieutbildning enligt nedanstående.

 

·         18 maj - Zon 2 - Liljas bil i Växjö. Start kl 18.00

·         19 maj - Zon 5 - WF lokalen - Handskerydsvägen i Nässjö. Start kl 19.00

·         20 maj - Zon 4 - Lionshuset i Högsby. Start kl 18.30

·         31 maj - Zon 1 - Lejonkulan i Karlshamn. Start kl 10.00

·         1 juni - Zon 3 - Kalmar, Skälby loge. Start kl 18.30

Till utbildningarna kallas LP, LS, LK och MO valda av klubbarna för 2015-2016, vidare så bör pågående ZO för 2015-2016 delta för att träffa kommande klubbledningar.

Distriktets klubbar är fortfarande bra på att värva nya medlemmar under perioden juli 2014– april 2015 har vi totalt värvat 82 nya medlemmar, samtidigt har 60 medlemmar lämnat vår gemenskap. Vi kan vara och behöver vara flera medlemmar.

En kan göra mycket men fler kan göra mer.

Karlskrona den 2 maj 2015

Anders Eriksson

Distriktsguvernör 2014-2015