Skip to Content

Nyhetsbrev 1 Juli 2013

Hej Lionsvänner,

Tack för förtroendet att vara Distriktsguvernör 2013-2014!

Jag heter Joakim Värn och är medlem i Lions Club Eksjö. Jag är 45 år, gift med Ulrika och vi har tre barn tillsammans. Wilma 13 år, Hannes 6 år och Olle 3 år. Jag jobbar som Inköpschef på ett logistikföretag i Nässjö som heter Internordic. Ulrika jobbar som behandlingsassistent på ett behandlingshem för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Jag blev medlem i december 2006 av den enkla anledningen att en kompis (född 1972) frågade om jag var intresserad. Bara frågan gjorde mig intresserad…

Jag har valt att engagera mig även utanför klubben därför att jag är en person som vill lära mig hur det fungerar i hela organisationen samt att jag vill hjälpa samtliga klubbar att utvecklas.

Efter genomförd utbildning och examen på Convention i Hamburg står jag nu redo att leda Distrikt 101-SM tillsammans med distriktsrådet. Varje klubbs närmaste funktionär är Zonordföranden som jag hoppas ni kommer att ha en tät dialog med under detta och alla kommande verksamhetsår.

I vårt distrikt och i multipeldistriktet finns ett antal ”verktyg” som kan hjälpa klubbarna i distriktet att utvecklas. Varje klubb måste dock själv ta ansvar för sin egen utveckling och därmed söka rätt på dessa ”verktyg”.

Jag och distriktsrådet kan bara uppmana varje klubb och jobba med sin egen utveckling och att nyttja de ”verktyg” som distriktet tillhandahåller.

Jag förstår att alla klubbar har olika situationer att hantera och jag tror därför att en årlig inventering av klubbens situation är att rekommendera.

Globala medlemsteamet (GMT) och våra Zonordförande har ett förslag på hur vi kan hjälpa till med denna inventering som lanserades på distriktsmötet i Sölvesborg nämligen projekt ”Lions Lyfter”.

Lyssna gärna med din Zonordförande eller med vår sammankallande för Globala medlemsteamet, Sören Fohlström från LC Karlshamn kring detta projekt ”Lions Lyfter”. Mer om detta på kommande distriktsmöte i Vetlanda 28/9.

Hoppas nu att vårt verksamhetsår 2013-2014 får en bra start med trivsel, delaktighet etc och att vi ses vid distriktsmöte 1.

Lionshälsningar
Joakim Värn LC Eksjö
DG 101-SM