Skip to Content

Diabetesläger i Rättvik 10-16/3 2012.

Vi startade med bil tidig morgon från Karlskrona. Första stoppet var i Broakulla Folkets hus där bussen med deltagare från Kalmar anslöt.
Vi blev som vanligt serverade en god och näringsrik frukost av pigga herrar från Lions. Vi fick också smörgåsar, frukt och dryck att ta med på resan. Detta underlättar mycket för oss och vi är tacksamma för denna hjälp.
Resan fortsatte nu med buss. Vår chaufför heter Björn. Han har varit med oss på denna resa i många år och är väl förtrogen med rutinerna. Han ser till att allt flyter så smidigt som möjligt.
Lägerdeltagare steg på utmed vägen i Eringsmåla, Nottebäck, Vetlanda, Eksjö och Tranås. Totalt var vi 15 ledare och 39 ungdomar. I Rättvik fick vi hjälp av 14 studenter som läser till kostekonom, friskvårdskonsulent mm.
Lunchen intogs på Medevi Brunn.
På kvällen när vi kom till stugbyn serverades middag som studenterna lagat.
Det fanns inte så mycket snö kvar men vi såg att det fanns snö i backen även om det töade dag för dag.
Söndag, måndag och tisdag varvades med skidåkning, matlagning och diabetesundervisning. Alla deltagare lärde sig åka skidor utför innan veckans slut!
På onsdagen bar det av till Sälen och nya utmaningar i de större backarna. I Sälen
var det mer snö, solen sken och vi hade en fantastisk dag på alla sätt.
Torsdagen ägnades åt kultur. Vi besökte Karl Larssongården. Denna guidade tur var uppskattad och vi fick lära oss mycket om konstnären med familj och hur de levde.
Så var det fredag och resan gick hemåt igen.
Veckan var som vanligt intensiv och lärorik. Ungdomarna har fått nya vänner och utbytt erfarenheter om diabetes med varandra. Förhoppningsvis har de haft en rolig vecka och lärt sig lite nytt om diabetes också.
I Blekinge fick vi ”dagens ros ” i tidningen som tack för lägret av en familj.
Vi vill på detta sätt också tacka Lions som gör det möjligt att genomföra detta läger och vi hoppas naturligtvis att det kommer att kunna fortsätta på samma sätt.

Diabetesteamet i Karlskrona/ BrittLouise