Välgörenhetsorganisationer som arbetar i Sverige

I Sverige finns många organisationer som jobbar lokalt med att stärka samhället på olika sätt. Några av dessa är Röda Korset, Min Stora Dag och Stiftelsen Friends.

Röda Korset

Röda Korset att känt för sina internationella insatser men arbetar mycket i Sverige. De finns på plats i många kommuner där de arbetar med olika lokala projekt. Röda Korset i Sverige arbetar bland annat med asylsökande och satsar på integration. Asylsökande och nyanlända får träna svenska och få praktisk information om hur det är att bo i Sverige. Röda Korset har även besöksverksamhet för äldre ska få social gemenskap. Besöksverksamheten är för att minska äldres ensamhet och bryta isolering men det finns även lokala träffpunkter dit du kan komma för en stunds gemenskap oavsett ålder. För mer information om vad som finns på din ort så kan du kontakta din lokala avdelning.

Min Stora Dag

Min Stora Dag arbetar med att göra skillnad i Sverige för barn och ungdomar med allvarliga diagnoser och sjukdomar. Målet är att barn och unga ska få fina minnen och ge dem kraft till att fortsätta kämpa. Min Stora Dag utgår från individuella behov och önskningar som varje barn har. En speciell dag kan vara att få gå till badhuset eller till och med få möta kungen. Min Stora Dag samarbeta med kungahuset och H.K.H Prinsessan Madeleine är organisationens beskyddare.

Friends

Stiftelsen Friends har sedan 1997 arbetat med att skapa ett tryggare samhälle genom att arbeta aktivt på olika fronter mot mobbning. Ett aktuellt projekt är att minska stigmatisering kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så som exempelvis ADHD, Aspberges eller Tourette. Mycket av arbetet sker i samband med kommuner och Friends avdelningar finns tillgängliga för att ge skolor råd och stöd. Det går att stödja Friends genom att donera pengar, men det går också att anlita Friends för att de ska komma till din en lokal idrottsförening och arbeta proaktivt mot mobbning.